efimerides_07.jpg
Με μια ματιά όλα τα σημερινά (Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Αναλυτικά:

 

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τρέλα με την Εθνική

Σύμφωνα με την εφημερίδα, εισιτήρια για να πετάξουν στη Βραζιλία έσπευσαν να ψάξουν από νωρίς χτες το πρωί πολλοί συμπατριώτες μας που θέλουν να βρεθούν κοντά στην ομάδα μας στο ματς με την Κόστα Ρίκα. Νέα πακέτα έφτιαξαν σε χρόνο ρεκόρ τα ταξιδιωτικά πρακτορεία.

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Έλληνες εξαπάτησαν 360.000 Γερμανούς

Η εφημερίδα αναφέρεται στην κομπίνα που είχαν στήσει με δήθεν κληρώσεις λαχείων και ΛΟΤΤΟ, Έλληνες σε βάρος Γερμανών.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Εμπλοκή για τους μισθούς

Η εφημερίδα γράφει ότι: «κάτι ξέρουν ή έχουμε το πρώτο… θερινό κίνημα πέντε βουλευτών της ΝΔ; Αν ισχύει το πρώτο, τότε κάποιοι επιχειρούν να καρπωθούν μια προειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης. Εάν ισχύει το δεύτερο, τότε έχουμε την πρώτη σοβαρή εμπλοκή με αίτημα να εφαρμοστεί».
ΕΘΝΟΣ: Βατερλώ για τους μαθητές Α’ Λυκείου

Η εφημερίδα σημειώνει: «σχεδόν 4 στους 10 μαθητές της Α’ Λυκείου «κόπηκαν» στις Προαγωγικές Εξετάσεις που διεξήχθησαν κατά 50% μέσω της Τράπεζας Θεμάτων και κινδυνεύουν να μείνουν στην ίδια τάξη. Βαθμολογική καθίζηση καταγράφεται σε Άλγεβρα, Γεωμετρία και Αρχαία».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ξεπουλάνε και τις Θερμοπύλες

Η εφημερίδα γράφει ότι : «ακόμη ένας χώρος ιστορικής σημασίας και μνήμης έρχεται στη δημοσιότητα με το «πωλείται» που του κρεμάει το ΤΑΙΠΕΔ! Στα χέρια ιδιωτών, λοιπόν, θα περάσουν και οι ιαματικές πηγές Θερμοπυλών μαζί με 785.398 τμ της ευρύτερης περιοχής».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Επίθεση των ΗΠΑ στη Ρωσία!

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «για μια ακόμη φορά ξένοι μεγαλοπαράγοντες, από αυτούς που παίζουν μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση της διεθνούς πολιτικής σκηνής, επιβεβαιώνουν αυτό που ισχυριζόμαστε κι εμείς από τις στήλες της «Ε.Ω.» τα τελευταία χρόνια: έρχονται ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ εξελίξεις για την ανθρωπότητα!».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Μπάχαλο» στην Α’ Λυκείου με την Τράπεζα Θεμάτων

Η εφημερίδα γράφει ότι: «μεγάλο μέρος των εξεταζομένων έγραψε κάτω από τη βάση σε Αλγεβρα και άλλα μαθήματα, οι καθηγητές όμως βαθμολογούν με… επιείκια! Αύριο τελειώνει η αγωνία για τους 82.000 μαθητές με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που θα προσμετρηθούν στις επιδόσεις τους για εισαγωγή σε ΑΕΙ, ΤΕΙ».

ΕΣΤΙΑ: Τίποτε θετικό κατά τον κ. Τσίπρα

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε την Ελλάδα επί τριήμερο ο πρωθυπουργός της Κίνας κ.Λι Κέ Τσιάνγκ. Στα πλαίσια της επισκέψεώς του υπεγράφησαν συμφωνίες συνολικού ύψους 6,5 δισ. ευρώ και εγκαινιάσθηκε η συνεργασία της Coscoμε την «Τραινοσέ» για την σιδηροδρομική μεταφορά προϊόντων της κινεζικής εταιρείας Huawei στην Τσεχία».

Η ΑΥΓΗ: Καταλύτης εξελίξεων ο αγώνας για τη ΔΕΗ

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «νέα δεδομένα και επιτάχυνση των διεργασιών στο πολιτικό σκηνικό επιφέρει η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για συμπαράταξη κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων ώστε να μην περάσουν τα σχέδια Σαμαρά-Βενιζέλου για διάσπαση της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού και εκποίηση της «μικρής ΔΕΗ», ουσιαστικά του παραγωγικότερου κομματιού της».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Μικρή ΔΕΗ» μεγάλη κάψα

Η εφημερίδα γράφει ότι: «παλλαϊκό συλλαλητήριο απόψε στις 8 στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας και καταλήψεις στις πύλες των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην Εορδαία, το Αμύνταιο και τη Φλώρινα από τους κατοίκους των ακριτικών πόλεων που αντιστέκονται στα σχέδια της συγκυβέρνησης για τεμαχισμό και ξεπούλημα του «φιλέτου» της ΔΕΗ».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εργασία σε άλλο κλάδο και άλλη πόλη

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «περισσότεροι από τους μισούς σημερινούς ανέργους, 640.000 περίπου, θα πρέπει να αναζητήσουν εργασία σε άλλο κλάδο από αυτόν στο οποίο απασχολούνταν στο παρελθόν και 500.000 από αυτούς θα πρέπει να φύγουν από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Απομυζά τον ΟΛΘ το ΤΑΙΠΕΔ

Η εφημερίδα αναφέρεται στη διανομή μερίσματος ύψους 40 εκ. ευρώ, από τα αποθεματικά του Οργανισμού.

Ο ΛΟΓΟΣ: Μελέτη Σοκ για αιώνια ανεργία

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «με τον σημερινό ρυθμό και το μίγμα δημιουργίας επιχειρήσεων (περίπου 40.000 κάθε χρόνο, με μόνο 10% να επικεντρώνονται σε κλάδους προστιθέμενης αξίας και μόνο 1% να επιδεικνύει σημαντική ανάπτυξη), η Ελλάδα θα χρειαστεί 25 χρόνια για να δημιουργήσει τις θέσεις εργασίας που απαιτούνται».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «τα επίσημα στοιχεία είναι ανατριχιαστικά για τη ραγδαία επιδείνωση της ψυχικής και σωματικής υγείας των χρηστών, για την περιθωριοποίησή τους, για τα τραγικά αδιέξοδα, που η κρίση έχει πολλαπλασιαστεί. Η εμμονή της κυβέρνησης στην αποτυχημένη πολιτική δεν είναι τυχαία».

ΤΑ ΝΕΑ: Ψάχνουν 1 δισ. ευρώ για δικαστικούς και ενστόλους

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «οι αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων, που δικαίωσαν δικαστικούς και ενστόλους, προκαλούν πονοκέφαλο στην κυβέρνηση: το οικονομικό επιτελείο υπολογίζει ότι το κόστος ενδεχόμενης επαναφοράς όλων των ειδικών μισθολογίων στα επίπεδα του 2012 θα έφθανε το 1 δισ. ευρώ και εξετάζει τρόπους να αποφευχθεί αυτό το τσουνάμι ή να περιοριστεί η τρύπα στα δημοσινομικά».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Έρμαιο καρτέλ και βαρόνων

Η εφημερίδα γράφει ότι «ΣΕΒ, δανειστές και κερδοσκόποι διατάζουν και η κυβέρνηση εκτελεί χωρίς αντίρρηση. «Καλοκαιρινά» κάνει η Βουλή χωροταξικό, δάση, αιγιαλούς, ασφάλιση και συντάξεις. Οργή για τη δικαίωση της σφαγής μισθωτών και συνταξιούχων από το ΣτΕ».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Φθηνά φάρμακα καθυστερούν τη γήρανση

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ειδικοί πιστεύουν ότι καθημερινά αντιφλεγμονώδη φάρμακα, μπορεί να αυξάνουν τις πιθανότητες των ηλικιωμένων να παραμείνουν υγιείς και να αποφύγουν το διαβήτη τύπου 2, την αρθρίτιδα και την άνοια και καθυστερούν, επίσης, τη διαδικασία της γήρανσης.

ESPRESSO: Ο-λα-λα!

Ο… θαυμασμός της εφημερίδας για την πορνοστάρ Μαρία Αλεξάνδρου, η οποία γδύθηκε στην πλατεία Συντάγματος και φωτογραφήθηκε, επειδή το είχε υποσχεθεί στην περίπτωση που η εθνική Ελλάδος προκρίνονταν στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα κάνει αν προκριθούμε και στους “οκτώ”…

KONTRA NEWS: Έστησαν 8 νέες ΚΥΠ με υπερσύγχρονα μηχανήματα παρακολούθησης

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «οκτώ ιδιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών, σαν την παλιά ΚΥΠ ανταγωνίζονται τη σημερινή ΕΥΠ, σε υποκλοπές και άλλες βρώμικες δουλειές, δημιουργώντας ένα ανεξέλεγκτο στην κυριολεξία παρακρατικό δίκτυο, που καθίσταται επικίνδυνο για το λαό, για τη δημοκρατία, αλλά και την ίδια την ασφάλεια της χώρας».

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Έρχονται στην Ελλάδα οι ξένοι κολοσσοί

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «η κινεζική Foxconn ενδιαφέρεται για κέντρο συναρμολόγησης iPhone-iPad στο Θριάσιο. Σημαντικό ενδιαφέρον για συμμετοχή στον διαγωνισμό κατασκευής του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο. Στους 28 μέχρι στιγμής οι ενδιαφερόμενοι».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σχέδιο για τα «κόκκινα» χρέη των επιχειρήσεων

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «μια συντεταγμένη και ολοκληρωμένη λύση για τη ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων οφειλών των επιχειρήσεων προωθεί το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, μελετώντας την οργάνωση ειδικής πλατφόρμας, εξωδικαστικής διαβούλευσης που θα προϋποθέτει τη συμμετοχή στο διάλογο, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας».