Ημερίδα με θέμα «Αειφόρος Διαχείριση του Αστικού Περιβάλλοντος, καλές πρακτικές και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 6 Ιουνίου, από τις 9 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς».


Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Integrated Green Cities (INGREENCI).
Οι εργασίες της ημερίδας θα διεξαχθούν από τις 09:00 έως τις 14.30, στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» (Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, αίθουσα Αριστοτέλης ΙΙ).

Σε τέσσερις ενότητες

Οι εργασίες της ημερίδας θα χωρίζονται σε τέσσερις ενότητες:

  • «Το InGreenCi» - συντονίζει ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
  • «Διαχείριση ομβρίων και αστικό πράσινο» - συντονίζει ο γεωπόνος, προϊστάμενος του τμήματος Δενδροστοιχιών, Αλσών και Φυτωρίων, Δημήτρης Σωτηριάδης. 
  • «Οι περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης» - συντονίζει ο καθηγητής Τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, δρ. Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης.
  • «Η συμβολή του InGreenCi στην ολοκληρωμένη διαχείριση του αστικού πρασίνου» - συντονίζει  ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος, Ηλίας Βαχτσεβάνος. 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν οι μελέτες:

  • Ανάπλασης της οδού 28ης Οκτωβρίου με μεθόδους οικολογικής διαχείρισης των ομβρίων.
  • Φυτεμένου δώματος του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. 

Το πρόγραμμα Integrated Green Cities χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας 2007-2013, στην οποία συμμετέχουν ο δήμος Θεσσαλονίκης ως επικεφαλής εταίρος, ο δήμος Haskovo Βουλγαρίας, το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

Το INGREENCI αφορά στην ολοκληρωμένη διαχείριση του αστικού πρασίνου με την παράλληλη εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του εμπλεκόμενου ανθρώπινου δυναμικού.