Συναυλία με τη Μελίνα Ασλανίδου και  τους κορυφαίους Πόντιους καλλιτέχνες, Στάθη και Πέλα Νικολαΐδη διοργανώνει η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς την Παρασκευή 13 Ιουνίου, στις 9.15, στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, υπό την αιγίδα του δήμου Καλαμαριάς.



Σε ένα τρίωρο πρόγραμμα, γεμάτο με έντεχνα και ποντιακά τραγούδια, η Ένωση Ποντίων φιλοδοξεί να διασκεδάσει όλους όσοι παρακολουθήσουν την εκδήλωση. 

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τη συναυλία θα καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες του Συλλόγου. 


Πληροφορίες
Προπώληση 10€


Τιμή εισιτηρίου στο ταμείο του Κόδρα 12€

Σημεία προπώλησης: 
  • Σταντ στον πεζόδρομο, μπροστά στον Πολιτιστικό Κέντρο
  • Γραφεία Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς (Ι. Παπανικόλα 1)
  • Ακρίτες του Πόντου (Όθωνος 1- Σταυρούπολη)
  • Καφωδείο Ελληνικόν (Ιουλιανού 3, Θεσσαλονίκη)
  • Χώρος Πολιτισμού «ΕΝΤΕΧΝΟ» 



Η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς

Ο Ποντιακός Σύλλογος Καλαμαριάς, που μετονομάστηκε τα τελευταία χρόνια σε Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς, ιδρύθηκε το 1984 από πρόσφυγες δεύτερης γενιάς και σήμερα θεωρείται ένας από τους πλέον δραστήριους Συλλόγους με 800 εγγεγραμμένα μέλη, τα οποία με τη δράση και την ενεργή παρουσία τους αναβαθμίζουν την πολιτιστική ζωή του τόπου. 


Από την αρχή της δημιουργίας του μέχρι και σήμερα αναπτύσσει έντονη πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα διοργανώνοντας κάθε χρόνο πολλές εκδηλώσεις. Στόχος της λειτουργίας του είναι η διάσωση, η διατήρηση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς και συντείνει στην επιλεκτική προσέγγιση του παρόντος και μέλλοντος, συνδέοντάς τα δημιουργικά και εποικοδομητικά με το χθες. 

Η δράση του πολιτιστικού συλλόγου εξακτινώνεται σε πολλούς τομείς με στόχο πάντα την πολιτιστική, πνευματική και αισθητική ανάπτυξη των μελών (νέων και μεγαλύτερων). 

Διαθέτει τέσσερα χορευτικά τμήματα διαφόρων ηλικιών, τετραφωνική χορωδία, θεατρικό τμήμα, τμήμα εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου, ποντιακής λύρας, νταουλιού και εικαστικών. 

Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει με όλα της τα τμήματα σε διάφορα φεστιβάλ, εντός και εκτός Ελλάδας, με αποκορύφωμα την φετινή παρουσία του μεγάλου χορευτικού τμήματος στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, τον περασμένο Απρίλη.