Ο Γεώργιος Βράνος, επίκουρος καθηγητής του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης,
με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Ο Γεώργιος Βράνος γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 2010 είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη με γνωστικό αντικείμενο τη διεύθυνση Ορχήστρας. 
Με Δίπλωμα Διεύθυνσης Ορχήστρας της Ανώτατης Μουσικής Σχολής του Μονάχου (Γερμανία 1994) και Μεταπτυχιακές σπουδές Διεύθυνσης Ορχήστρας (Fortbildungsklasse) στην Ανώτατη Μουσική Σχολή Μονάχου 1995 (Γερμανία) και μεγάλη διδακτική εμπειρία.

Σε δηλώσεις του ο ίδιος τόνισε:«Με τιμά ιδιαίτερα η ανάθεση εκ μέρους του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού της διεύθυνσης μιας ορχήστρας η οποία είναι στολίδι, όχι μόνο για τη Βόρειο Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα. Μια ορχήστρα που έχει ιστορικό παρελθόν και για την οποία θα αφιερώσω όλες τις δυνάμεις μου ώστε να έχει και μέλλον».