Η 7η Διεθνής(;) Γυμνή Ποδηλατοδρομία, μια γιορτή για το ποδήλατο, το περιβάλλον και το ανθρώπινο σώμα, όπως λένε οι διοργανωτές, γίνεται αύριο, Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014, στις 7 το απόγευμα, στο πάρκο της ΧΑΝΘ, στη Θεσσαλονίκη.


Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί για  έβδομη συνεχόμενη φορά στη Θεσσαλονίκη,

Οι διοργανωτές, προσπαθώντας να δώσουν ένα πολιτικό πλαίσιο στην εκδήλωση, κάνουν λόγο για "αντιμετώπιση της κίνησης των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας και να δείξουμε συμβολικά πόσο ευάλωτοι είμαστε απέναντι στη ρύπανση και στη βία. Για να απελευθερωθούμε από τα πρότυπα του σώματος που προτάσσει η βιομηχανία των ΜΜΕ, της μόδας και του σεξ. Είμαστε όλοι όμορφοι, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι", υποστηρίζουν!



Τους πιστέψετε δεν τους πιστέψετε, η γυμνή ποδηλατοδρομία ήρθε στη Θεσσαλονίκη πριν επτά χρόνια και, στην πρωτεύουσα του χαβαλέ, έγινε θεσμός.

Τα... καλά, πάντως, ακολουθούν της περίφημης γυμνής ποδηλατοδρομίας, στην οποία παίρνουν μέρος, συνήθως, γυμνόστηθες γυναίκες και άνδρες με μικροσκοπικά μαγιό:  Μετά την ποδηλατοδρομία ακολουθεί ξέφρενο πάρτι με ζωντανή μουσική, dj sets, δρώμενα, προβολές και πολλές εκπλήξεις!



Να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές δέχονται εναλλακτικά μέσα μετακίνησης κι όχι μηχανοκίνητα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014
15.00 BODYPAINTING
17.00 ΔΡΩΜΕΝΑ με μουσικό σετ Holly Rabit, Danny A.K, Lucie Brova.
19.00 ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ
22.00 ΠΑΡΤΙ με: Ζωντανά ομάδα κρουστών ΚΡΟΥΣΗ
Moυσικά σετ: GG, YuGi, Γυμνός Ποδηλάτης
+ ξυλοπόδαροι, προβολές, πυροτεχνήματα και άλλες εκπλήξεις.
Μπείτε στο www.worldnakedbikeride.gr  και ενημερωθείτε για το πλήρες πρόγραμμα.