Συνέντευξη στην εφημερίδα «Goal» παραχώρησε ο φόργουορντ του «Δικεφάλου του βορρά, Μιχάλης Τσαϊρέλης, όπου μεταξύ άλλων προέβη σε απολογισμό της χρονιάς, τόνισε το μυστικό της φετινής επιτυχίας που έφερε τον ΠΑΟΚ στην τρίτη θέση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μέλλον του... 

Δεν έκρυψε βέβαια την επιθυμία του να αγωνιστεί με το εθνόσημο στο στήθος.

Αναλυτικά η συνέντευξη: 

Για τη φετινή χρονιά: «Η χρονιά κύλησε όπως θέλαμε, κάναμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη, είχαμε μια σταθερή πορεία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στα πλέι οφς εμφανιστήκαμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Ασφαλώς υπήρχαν και άσχημες στιγμές. Μια από αυτές ήταν η ήττα από τον Άρη στο Κύπελλο. Συνέβη στην αρχή της χρονιάς, ήταν ένα σοκ για εμάς, βιάστηκαν όμως να μας κρίνουν. Είναι λυπηρό να διαπιστώνεις πως υπάρχουν κάποιοι που σε περιμένουν στην γωνία. Μας θύμωσε και μας πείσμωσε η συμπεριφορά όσων έφτασαν στο σημείο να μας βρίζουν και να μας αποδοκιμάζουν. Αποδείξαμε πως εκείνη η ήττα ήταν απλώς μια κακή παρένθεση. Μια έντονη επίσης στιγμή που έμεινε χαραγμένη στο μυαλό μου ήταν η νίκη μας στο Αλεξάνδρειο επί του Άρη σε ένα κατάμεστο γήπεδο».
Το μυστικό της επιτυχίας: «Σημαντικό ρόλο στην καλή πορεία της ομάδας έπαιξε και n απόφαση της διοίκησης να κρατήσει πολλούς παίκτες από τον περσινό κορμό. Ίσως κουραστήκατε να το ακούτε να το λέμε, όμως το καλό κλίμα μεταξύ μας έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο. Ταιριάξαμε ως χαρακτήρες, κάναμε παρέα και εκτός γηπέδου, πηγαίναμε μαζί για καφέ, για φαγητό. Παίζω περίπου επτά χρόνια επαγγελματικό μπάσκετ κι αυτό που έζησα ειδικά φέτος στην ομάδα είναι κάτι που δεν μου έχει συμβεί ποτέ, το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν φοβερό, οι σχέσεις μεταξύ μας εξαιρετικές».

Για το αν είχε προτάσεις από άλλες ομάδες κατά τη διάρκεια της σεζόν: «Ναι, υπήρχαν ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για μένα, δεν χρειάζεται να πούμε ποιες είναι αυτές. Ξέρει και ο ΠΑΟΚ. Έκρινα πως θα ήταν καλύτερο και για μένα και για τον ΠΑΟΚ να μείνω και να τελειώσουμε αυτό που όλοι μαζί αρχίσαμε. Υπήρχε η διαίσθηση από όλα τα παιδιά ότι κάτι καλό θα βγει από τη φετινή μας συνύπαρξη. Μερικές φορές τα συναισθήματα που βιώνεις σε έναν ζωντανό οργανισμό όπως ήταν φέτος ο ΠΑΟΚ είναι πολύ έντονα και ξεπερνούν κάποιες προσωπικές ατομικές φιλοδοξίες. Η απόφασή μου να παραμείνω ως το τέλος ήταν απόλυτα συνειδητή».

Για το μέλλον του: «Αυτό που νιώθω για την ομάδα για τον ΠΑΟΚ είναι κάτι πολύ δυνατό. Σε πρώτη φάση θέλω να ηρεμήσω, να ξεκουραστώ. Μετά θα δούμε, το σίγουρο είναι πως ο ΠΑΟΚ θα είναι η πρώτη ομάδα με την οποία θα συζητήσω. Θα ήθελα κάποια στιγμή να δοκιμάσω να παίξω στο εξωτερικό. Αυτό που βλέπω καμιά φορά όμως στα ξένα γήπεδα και ζηλεύω είναι τον κόσμο που στηρίζει και χειροκροτεί την ομάδα του ακόμη και στις ήττες. Με βοήθησε πολύ ο ΠΑΟΚ αυτή τη διετία, δεν είμαι αχάριστος. Όπως κι εγώ έκανα ό,τι μπορούσα και πιστεύω βοήθησα κι εγώ την ομάδα. Είμαι τυχερός που συνεργάστηκα με έναν προπονητή στη φιλοσοφία του οποίου είναι η όσο δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση παικτών στις θέσεις 4 και 5 αλλά και με το υπόλοιπο σταφ που διαχειρίστηκε την ομάδα με πολύ ανθρώπινο και ταυτόχρονα επαγγελματικό τρόπο».

Για την προσωπική του παρουσία: «Είχα θέσει τρεις στόχους από την αρχή. Ο πρώτος ήταν να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να πετύχει, να πάει όσο το δυνατόν ψηλότερα. Ο δεύτερος ήταν να δείξω ότι μπορώ και καλύτερα, να έχω μια πορεία καλύτερη από την προηγούμενη και νομίζω τα κατάφερα. Δούλεψα πολύ και θα συνεχίζω να δουλεύω. Ο τρίτος ήταν να αποδείξω ότι έχω μια σταθερή πορεία, ότι έχω και διάρκεια στην απόδοσή μου, να πείσω ότι ενδεχομένως αξίζω και μια κλήση στην Εθνική. Ποιος δεν θέλει να φορέσει το εθνόσημο; Ναι, είναι όνειρο δεν το κρύβω όμως άλλοι είναι αυτοί που θα κρίνουν. Ξέρω πολύ καλά πως ο ανταγωνισμός είναι πολύ υψηλός, γνωρίζω πώς η Εθνική μας έχει από τους καλύτερους ψηλούς στην Ευρώπη».