efimerides_05.jpg
Η έκθεση του ΔΝΤ “κερδίζει” τον ανασχηματισμό στα σημερινά (Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μειώσεις φόρων από το Φθινόπωρο.

Η εφημερίδα τονίζει πως ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χτες ότι με τον νέο υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη θα ανακοινώσουν το φθινόπωρο σειρά φοροελαφρύνσεων μέσα στα επόμενα χρόνια.

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ: Δωρεάν τρόφιμα σε 160.000 οικογένειες

Η εφημερίδα αναφέρεται στο πρόγραμμα σίτισης που εφαρμόζει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τα στοιχεία αυτά διαβιβάστηκαν, χθες, στη Βουλή.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κόλαση διαρκείας

Η εφημερίδα γράφει ότι "στη σκληρή πραγματικότητα, μακριά από τις προεκλογικές κορόνες του Αντώνη Σαμαρά, περί «σκισίματος του Μνημονίου σελίδα σελίδα», προσγείωσε τους Ελληνες η έκθεση του ΔΝΤ, η δημοσιοποίηση της οποίας καθυστέρησε και έγινε συμπτωματικά χθες, όταν ανακοινώθηκαν ο ανασχηματισμός και η αποχώρηση του Γιάννη Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών!".

ΕΘΝΟΣ: Πτώση βάσεων σε δύο επιστημονικά πεδία

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βάσεις πολλών ταχυτήτων αναμένονται για τα τμήματα των ΑΕΙ-ΤΕΙ, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό για την πορεία των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων. Οι Πανελλαδικές ολοκληρώθηκαν χθες για τον μεγάλο όγκο των υποψηφίων με τα μαθήματα της Ιστορίας και της Φυσικής, ενώ αύριο θα διαγωνιστούν στο μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, κυρίως όσοι ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα τμήματα του 5ου επιστημονικού πεδίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι Τούρκοι ...τρέμουν τους «Θρύλους» της Αγιά-Σοφιάς!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εκτενή ρεπορτάζ σε τουρκικές εφημερίδες για τα όσα υπάρχουν κρυμμένα μέσα στον Ιερό Ναό και τα όσα προμηνύονται να συμβούν τα επόμενα χρόνια".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κάτω από τη βάση 1 στους 2 στην Εκθεση

Η εφημερίδα γράφει ότι "κρυφή παγίδα για τους υποψήφιους το «εύκολο θέμα» του Ανθρωπισμού στη Νεοελληνική Γλώσσα. Εκτός θέματος έως και 6 στους 10 μαθητές, ελάχιστοι πιάνουν το 15. Καλύτερη σε σχέση με πέρσι η εικόνα των βαθμών στα Μαθηματικά γενικής Παιδείας, όπου ο κύριος όγκος κινείται από 12 έως 14".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Το ΔΝΤ δεν άλλαξε

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο ανασχηματισμός δεν κατάφερε να μεταπείσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που στην έκθεσή του ζητεί νέα μέτρα και νέο δάνειο για να καλυφθεί το δημοσιονομικό και το χρηματοδοτικό κενό, περισσότερες απολύσεις στο Δημόσιο, αντιμετώπιση της «βόμβας» των μη εξυπηρετούμενων δανείων, κατάργηση των τριετιών, ενώ προδιαγράφει επώδυνες παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό, στο Εργασιακό και στο μισθολόγιο στο Δημόσιο".

ΕΣΤΙΑ: Στόχος τώρα η τετραετία

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κάποιοι έσπευσαν να χαρακτηρίσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα ως «εκλογικό», προεξοφλώντας ότι θα έχουμε εθνικές εκλογές προ της προεδρικής εκλογής του προσεχούς Φεβρουαρίου. Παρ΄ότι τίποτε δεν μπορεί να αποκλεισθή, θεωρούμε ότι ο στόχος του Πρωθυπουργού όταν απεφάσισε την νέα κυβερνητική σύνθεση δεν ήταν οι τυχόν πρόωρες εκλογές, αλλά η καλύτερη δυνατή λειτουργία της Κυβερνήσεως με ορίζοντα την εξάντληση της τετραετίας".

Η ΑΥΓΗ: Υπογραφή Σαμαρά για νέα μέτρα!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα πειστήρια για τους υποκριτικούς και κάλπικους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί μη λήψης νέων μέτρων και τέλους των Μνημονίων, ισχυρισμούς που επανέλαβαν και χθες οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, φέρνει στη δημοσιότητα η «Αυγή»".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: ΔυΝαμίΤης

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πριν ακόμα ολοκληρωθεί η πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έστειλε τον «λογαριασμό» των 3,7 δισ. ευρώ για τη διετία 2015-2016. Η σύνθεση της κυβέρνησης και οι κάλπικες υποσχέσεις των Σαμαρά-Βενιζέλου καθιστούν σαφές ότι οι δύο εταίροι ετοιμάζονται για προεκλογική μάχη. Οι πολίτες ετοιμάζονται για νέα φορολογικά δεινά, μειώσεις σε μισθούς-συντάξεις και απολύσεις στο Δημόσιο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κυβέρνηση δύο ταχυτήτων και δύο μηνυμάτων

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αντιφατικά μηνύματα για τη μεταρρυθμιστική του δυναμική, αλλά και για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει εφεξής η Αθήνα έναντι των Βρυξελλών και της Τρόικας, εκπέμπει το νέο υπουργικό συμβούλιο, που ορκίστηκε χθες. Σε κρίσιμα υπουργεία παραμένουν ή μετακινήθηκαν υπουργοί που έχουν αποδείξει πως δεν φοβούνται το πολιτικό κόστος".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τι υπόσχεται η νέα κυβέρνηση.

H εφημερίδα αναφέρεται στις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο πρωθυπουργός, όσον αφορά την μείωση φόρων.

Ο ΛΟΓΟΣ: Ορκωμοσία στη σκιά του ΔΝΤ

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση των ελεγκτών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υπό την ομάδα του Πολ Τόμσεν η οποία «συνοδεύει» την απόφαση που ελήφθη την προηγούμενη Πέμπτη για εκταμίευση της δόσης των 3,41 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Πρακτικά η έκθεση του Ταμείου περιγράφει τουλάχιστον τέσσερα σκέλη, τέσσερις τομείς στους οποίους η ελληνική πλευρά οφείλει να εστιάσει τις προσπάθειές της για να καλύψει και τους νέους στόχους της".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Οι αντιλαϊκές πολιτικές θα συνεχίζονται όσο δεν ορθώνει ο λαός ανάστημα

Η εφημερίδα γράφει "Δημήτρης Κουτσούμπας: «Τα πρόσωπα μπορεί να αλλάζουν, η αντιλαϊκή πολιτική όμως δεν πρόκειται να αλλάξει, στο βαθμό που μένουμε αλυσοδεμένοι στα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων, της εξουσίας τους. Και, βεβαίως, θα συνεχίζονται αυτές οι αντιλαϊκές πολιτικές, αν ο λαός μας δεν ορθώσει το ανάστημά του να γυρίσει σε όλους αυτούς την πλάτη, να διεκδικήσει το δίκιο του, σε μια μεγάλη Λαϊκή Συμμαχία, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ»".

ΤΑ ΝΕΑ: Πανελλαδικές 2014: Συνωστισμός στις μεσαίες σχολές

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "για άνοδο των βάσεων στα 4 από τα 5 Πεδία και συνωστισμό των υποψηφίων όχι μόνο στις υψηλόβαθμες, αλλά κυρίως στις σχολές με μεσαίες βαθμολογίες όπως και -λόγω μετεγγραφών- στα περιφερειακά τμήματα που έχουν αντιστοιχία με κάποιο κεντρικό πανεπιστήμιο προϊδεάζουν τα πρώτα στοιχεία των βαθμολογιών".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πετάξτε ντομάτες στα καρδιακά νοσήματα

Η εφημερίδα αναφέρεται στις ευεργετικές ιδιότητες της ντομάτας στους ανθρώπους με καρδιακά προβλήματα. Σύμφωνα με έρευνα, το λυκοπένιο το οποίο είναι πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό μέσα στα φρούτα και τα λαχανικά, αποδείχθηκε ότι διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος στα αγγεία, μειώνοντας την πιθανότητα καρδιολογικών προβλημάτων. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μια καθημερινή δόση λυκοπενίου ή ενός χαπιού ντομάτας μπορεί να σώσει χιλιάδες ζωές ετησίως, ως συμπληρωματική θεραπεία.

ESPRESSO: Είμαι πρίγκηψ και κάνω ό,τι θέλω!

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η δωδεκαμελής φρουρά Σαουδάραβα Κροίσου απαίτησε να αδειάσει παιδότοπος στο Ηράκλειο για να διασκεδάσει η βασιλική οικογένεια.

Kontranews: Τρελάθηκαν οι βρυκόλακες και θέλουν νέο αίμα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέο αίμα απ΄τον ταλαίπωρο ελληνικό λαό θέλουν να πιούν οι αχόρταγοι δράκουλες της τρόικας και του ΔΝΤ, την ώρα που καταρρίψαμε το θλιβερό ρεκόρ των αυτοκτονιών που έφτασαν πέντε την ημέρα χωρίς να συγκινούν τα παχύδερμα της εξουσίας και τους υπηρέτες των ξένων τοκογλύφων".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Προσαρμογή της οικονομίας με νέο «κοινωνικό πρόσωπο»

Η εφημερίδα τονίζει ότι "προσαρμογή της οικονομικής πολιτικής με «κοινωνικό πρόσωπο» θα επιδιώξει η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τις ομιλίες τόσο του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά όσο και του νέου υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στους στόχους της κυβέρνησης κατέστησε σαφές ότι αποβλέπουν στη διόρθωση των αδικιών, σε φορολογικές ελαφρύνσεις από το φθινόπωρο και στην εξάντληση της τετραετίας".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Οι «3» μεγάλοι στόχοι

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τους τρεις κυρίαρχους στόχους της νέας κυβέρνησης -τη μείωση της φορολογίας, την αποκατάσταση των αδικιών και την επιτυχή διαπραγμάτευση για τη βιωσιμότητα του χρέους- προσδιόρισε χθες ο Αντ. Σαμαράς, δίνοντας ταυτόχρονα μήνυμα αισιοδοξίας και υπογραμμίζοντας πως «τώρα μιλάμε για το μέλλον. Τώρα μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον»".