athanasiou_01.JPG
Απάντηση στην σκληρή κριτική που έχει δεχθεί η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες από τις δικαστικές αρχές έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, με δήλωσή του.

Ο κ. Αθανασίου τόνισε  χαρακτηριστικά ότι «σταθερή και αμετακίνητη βούληση της κυβέρνησης είναι η δραστική και ως εκ τούτου αποτελεσματική αντιμετώπιση της διαφθοράς σε όλο το φάσμα του Δημόσιου τομέα. Αυτό αποδεικνύεται από το μέχρι τώρα νομοθετικό έργο της (κακουργηματοποιήθηκε η δωροδοκία - παθητική και ενεργητική - των πολιτικών αξιωματούχων και των δικαστικών λειτουργών και αυστηροποιήθηκε αυτή των υπαλλήλων κ.ά. βλ. ν. 4254/2014)».

«Με τις πρόσφατες και(οψίμως!) σχολιαζόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, ουδείς υπάλληλος (Πρόεδρος, διευθύνων Σύμβουλος, μέλος Δ.Σ. κ.λπ.), που υπηρετεί όχι μόνο στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., αλλά και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, που ιδρύθηκαν από το Δημόσιο (Ο.Τ.Ε. -υπόθεση SIEMENS-, Δ.Ε.Η., Ναυπηγεία κ.λπ.) απαλλάσσεται ή θα τύχει οποιασδήποτε ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης» πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Τέλος, ο κ. Αθανασίου αναφέρει ότι «συνεπώς, ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να βρουν, πίσω από τις εν λόγω ρυθμίσεις, οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Αν έχουν υπόψη τους οποιαδήποτε περίπτωση που μπορεί να τύχει ευνοϊκότερης αντιμετώπισης από τις εν λόγω ρυθμίσεις, ας την αναφέρουν δημοσίως, για να τύχουν ανάλογης απαντήσεως».