efimerides_06.jpg
Με μια ματιά τα βασικά θέματα από τις πρώτες σελίδες των σημερινών (Τρίτη 24 Ιουνίου 2014) εφημερίδων.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Καζάνι που βράζει η Παιδεία

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις δασκάλων και καθηγητών, σύμφωνα με τις οποίες κινδυνεύει η νέα σχολική χρονιά αν δε γίνουν διορισμοί επιπλέον διδασκόντων.

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ: Χωρίς διακοπές το 75% των Ελλήνων

Η εφημερίδα επικαλείται έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) σύμφωνα με την οποία το 40% δηλώνει ότι θα κάνει ολιγοήμερες διακοπές το πολύ πέντε ημερών.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κάτι τρέχει με Καραμανλή

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο πρώην πρωθυπουργός υποψιάζεται μακιαβελικές μεθοδεύσεις για να χρεωθεί τις εξελίξεις που μπορεί να φέρουν πρόωρες κάλπες".

ΕΘΝΟΣ: Οι νέοι μισθοί στην Παιδεία και την Υγεία

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μικρές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς των εκπαιδευτικών, των καθηγητών πανεπιστημίων και των νοσηλευτών θα φέρει η εφαρμογή των ειδικών μισθολογίων στην Παιδεία και την Υγεία, σύμφωνα με σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ασκητής Παγγαίου Ορους: «Θα εκπλαγείτε από την ξαφνική τροπή των πραγμάτων σε Κριμαία-Ουκρανία»!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πολεμικό στόλο στέλνει στη Μαύρη Θάλασσα το ΝΑΤΟ, ενώ οι Ρωσόφωνοι της Ανατολικής Ουκρανίας καλούν τον Πούτιν να επέμβει άμεσα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Παγιδευμένοι σε ελβετικό φράγκο 70.000 δανειολήπτες

Η εφημερίδα γράφει "πήραν από το 2006 στεγαστικά δάνεια με δέλεαρ τη χαμηλή δόση, αλλά η ανατροπή της ισοτιμίας φούσκωσε τη μηνιαία καταβολή και το συνολικό τους χρέους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τσιμέντο όλα χωρίς κανόνες

Σύμφωνα με την εφημερίδα "καταργούν τα Ρυθμιστικά Σχέδια Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Σβήνουν ό,τι εμποδίζει την επέλαση στο Ελληνικό, τις ακτές και τα... βουνά. Μετά τα πολεοδομικά παίρνει σειρά και η «μικρή ΔΕΗ»".

ΕΣΤΙΑ: Πολιτική ευκαιρία για την Κυβέρνηση

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τεράστια πολιτική ευκαιρία για την Κυβέρνηση Σαμαρά και για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ως εκφραστή του κεντροδεξιού χώρου, αποτελεί η εμμονή του κ. Τσίπρα προς την ακραία αριστερά".

Η ΑΥΓΗ: Οχι συνεργοί στα νέα εγκλήματα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "γην και ύδωρ σε δανειστές και μεγάλα συμφέροντα ετοιμάζεται να προσφέρει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, συμμορφούμενη πάραυτα προς τας υποδείξεις Σόιμπλε για να συνεχιστεί η οικονομική και προτίστως πολιτική έξωθεν «βοήθεια». Στη Βουλή άρχισε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις επενδύσεις - άναρχες και «αρπαχτές». Σήμερα και αύριο συζητείται το λεγόμενο «χωροταξικό» νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει και τις «χρήσεις γης», με αντίληψη «τριτοκοσμικής ανάπτυξης», που δημιουργεί τριτοκοσμικές πόλεις. Την άλλη εβδομάδα εισάγεται η εκποίηση της «μικρής ΔΕΗ» και ακολουθούν αιγιαλοί, δάση κλπ".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Το εξπρές των νομοσχεδίων

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με ρυθμό πολυβόλου καταθέτει η κυβέρνηση τα νομοσχέδια στη Βουλή για να προλάβει τις προθεσμίες πριν από την άφιξη της τρόικας. Δύο νομοσχέδια, ένα κατεπείγον και ένα επείγον, θα ψηφιστούν έως την Παρασκευή στο Α' Θερινό Τμήμα, από πλήρως ελεγχόμενη πλειοψηφία από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, καθώς οι πιθανοί διαφωνούντες θα αντικαθίστανται αμέσως με εντολή Σαμαρά ή Βενιζέλου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ρεκόρ τουριστών και εσόδων

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ακόμη μεγαλύτερη απ΄όσο δείχνουν τα στοιχεία για τις τουριστικές αφίξεις θα είναι η συμβολή του τουρισμού στην επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη φέτος. Και αυτό, γιατί δεν είναι μόνο περισσότεροι οι τουρίστες που θα επισκεφθούν τη χώρα μας, αλλά επίσης δαπανούν περισσότερα σε σχέση με πέρυσι".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Άλλαξαν μόνο τη στολή τους

Σύμφωνα με την εφημερίδα τίποτε δεν άλλαξε στη δημοτική αστυνομία και οι δημοτικοί αστυνόμοι επιστρέφουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, υπό την σκέπη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο ΛΟΓΟΣ: Χωρίς διακοπές 8 στους 10 Ελληνες

Σύμφωνα με την εφημερίδα "περαιτέρω μείωση του χρόνου διακοπών της Ελληνικής οικογένειας διαπιστώνει το ΙΝΚΑ με βάση τα συμπεράσματα πρόσφατης πανελλαδικής έρευνας. Σύμφωνα με την οργάνωση των καταναλωτών τα έξοδα των 15 ημερών αγγίζουν τα 2.700 ευρώ για μία 4μελή οικογένεια. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΙΝΚΑ, «περισσότεροι από 75 στους 100» Ελληνες θα περάσουν το φετινό καλοκαίρι χωρίς διακοπές".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μονόδρομος η πάλη κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το κυβερνητικό σχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» οδηγεί σε πρόσθετα βάρη τόσο για τους λαϊκούς καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος όσο και για τους εργαζόμενους του κλάδου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η «απελευθέρωση» και να διασφαλιστεί η κερδοφορία των επενδυτών στον τομέα της Ενέργειας".

ΤΑ ΝΕΑ: Αδειες για μαγαζιά σε δήμους πολυτελείας

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ενιαίοι κανόνες για όλη τη χώρα σε ό,τι αφορά τις χρήσης γης ορίζονται με νομοσχέδιου του υπουργείου Περιβάλλοντος. Ετσι, μπαίνει φρένο στις απαγορεύσεις που αποφασίζουν δήμοι και έχουν ως αποτέλεσμα σε περιοχές αμιγούς κατοικίας να μην μπορεί να λειτουργήσει ούτε φούρνος ή κουρείο, παρότι εξυπηρετούν καθημερινές ανάγκες των δημοτών".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νέο σκάνδαλο στημένων ματς χαλάει το Μουντιάλ

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αποκαλύψεις της Τέλεγκραφ για τα όσα κατήγγειλε η Γκάνα αποτελεί βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όπως αναφέρει, «όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Μουντιάλ και ούτε καν η σκιώδης ΦΙΦΑ δεν έχει την δύναμη να τη βάλει(σ.σ. την αποκάλυψη;) κάτω απ’ το χαλάκι».

ESPRESSO: Ρομπέν των… δασών!

Η εφημερίδα αναφέρεται στην υπεξαίρεση 300.000 € από τη λέσχη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, την οποία φέρεται να διέπραξε αστυνομικός. Επικαλείται την απολογία του, σύμφωνα με την οποία έδινε άτοκα δάνεια σε αναξιοπαθούντες συναδέλφους του.

Kontranews: Και σκότωναν και δεν πλήρωσαν ποτέ οι Γερμανοί τα χρέη τους

Σύμφωνα με την εφημερίδα "έκαναν συνεχείς πτωχεύσεις και παρακαλούσαν τους αντιπάλους τους, στα πεδία των μαχών, να διαγράφουν τα τεράστια χρέη, από δάνεια ή από τις πολεμικές επανορθώσεις που ήταν υποχρεωμένοι και είχαν συμφωνήσει, να πληρώσουν".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τεστ υψηλής τάσης. Η «μικρή ΔΕΗ» δοκιμάζει τη συνοχή της κυβέρνησης

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τεστ υψηλής τάσης για την κυβέρνηση πρόκειται να αποτελέσει η συζήτηση για τη «μικρή ΔΕΗ» στη Βουλή την επόμενη Τρίτη. Παραμένουν «αγκάθια» στο θέμα, παρά τη συμφωνία σε βασικούς άξονες ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους. Η κυβέρνηση φοβάται διαφοροποιήσεις βουλευτών κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ενώ τα συνδικάτα προειδοποιούν με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Στους ρυθμούς της ύφεσης τα μεγέθη της βιομηχανίας

Η εφημερίδα τονίζει ότι "συνολικές ζημιές της τάξεως του 1,1 δισ. ευρώ το 2013, αντίστοιχες εκείνων του 2012, προκύπτουν για 2.720 βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις που έχουν γνωστοποιήσει τα εταιρικά οικονομικά τους αποτελέσματα για το περασμένο έτος".