Ευθύνες στον πρώην επικεφαλής της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Σαξώνη, επέρριψε, για το θέμα της υπεξαίρεσης, στην απολογία του, που άρχισε σήμερα, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.


Στο πρώτο μέρος της απολογίας του αναφέρθηκε στα όσα, όπως είπε, έκανε ο Σαξώνης προ του 1999. Υποστήριξε πως οι δικηγόροι του έχουν συλλέξει στοιχεία για συνολικά 228 περιπτώσεις υπεξαίρεσης, στις οποίες συμμετείχε ο Π.Σαξώνης, πριν ο ίδιος αναλάβει δήμαρχος. Ενδεικτικά ανέφερε πως το 1997 υπεξαιρέθηκαν 29 εκατ. δραχμές, τα οποία κατατέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό της συζύγου του πρώην ταμία και το 1998 ακόμη 47 εκατ. δραχμές από τα ταμεία του δήμου βρέθηκαν στον ίδιο λογαριασμό. Ακόμη είπε πως την ίδια χρονιά, ο Σαξώνης κατέθεσε 9 εκατ. δραχμές του δήμου Θεσσαλονίκης στον λογαριασμό του.

«Ο αθεόφοβος πήρε ακόμη και 400.000 δραχμές από το ταμείο του συλλόγου των εργαζομένων στον δήμο», τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Ο πρώην δήμαρχος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του νυν δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη. Τον κατηγόρησε για απόκρυψη της αλήθειας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, καθώς, όπως είπε, δεν ανέφερε ότι γνώριζε για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία η υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης τελούνταν πριν το 1999.

«Δεν έχω πάρει ακόμη απάντηση γιατί είμαι στη φυλακή. Σπιλώθηκε άδικα το όνομα που έχτιζα για 50 χρόνια», είπε σε κάποια στιγμή της απολογίας του. Και πρόσθεσε: «Έχω περάσει 462 βασανιστικά μερόνυχτα στη φυλακή. Η ζωή μου είναι ανοιχτό βιβλίο, ακόμα και σήμερα ζω κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας. Όλη μου η ζωή ήταν τελείως προσεκτική και στα πλαίσια της νομιμότητας».