efimerides_03.jpg
Με μια ματιά τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014) εφημερίδων:

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τζιώτης του Τσίπρα με άκρες στο Μαξίμου

Η εφημερίδα γράφει "περίεργη ταύτιση πολλών εκ των πρωταγωνιστών της «λίστας Λαγκάρντ» με τους μετόχους και τους διοικούντες την εταιρία Blue Riviera, η οποία ερευνάται από την Οικονομική Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση των πλαστών εγγυητικών, προκύπτει μετά τη διαδοχική αποκάλυψη νέων στοιχείων".

ΕΘΝΟΣ: Εξι αλλαγές στο ασφαλιστικό τον Ιούλιο

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέο τοπίο για ένα εκατομμύριο συνταξιούχους, χιλιάδες εργαζομένους με διαδοχική ασφάλιση, καθώς και για το σύνολο των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα διαμορφώνουν οι έξι μείζονες αλλαγές που δρομολογούνται στο ασφαλιστικό σύστημα. Προ των πυλών και η ενοποίηση των Ταμείων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Χρειάζεται πολύνεκρος Παγκόσμιος Πόλεμος»!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το δημοσίευμα των New York Times δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για το που οδηγείται η ανθρωπότητα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα μυστικά για σύνταξη έως και 4 χρόνια νωρίτερα

Η εφημερίδα γράφει ότι "μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και έξοδο στη σύνταξη 4 χρόνια νωρίτερα μπορούν να πετύχουν οι ασφαλισμένοι στο Δημόσιο και στο ΙΚΑ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ρήμαξαν τον ΕΟΠΥΥ

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σήμα κινδύνου για τον ΕΟΠΥΥ από τους εργαζομένους στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς από στιγμή σε στιγμή κινδυνεύει να περάσει σε καθεστώς στάσης πληρωμών: μέσα σε δύο χρόνια λειτουργίας οι οφειλές του έφτασαν τα 7,7 δισ. ευρώ, ενώ έχει λαμβάνει μόλις 500 εκατομμύρια".

ΕΣΤΙΑ: Ακραίο κόμμα παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο Σύριζα ήταν και παραμένει κόμμα της ακραίας και ανατρεπτικής Αριστεράς. Δεν το κρύβει. Το πρόβλημα έγκειται στους πολίτες που ψηφίζουν με τέτοια κριτήρια".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ναζί από κούνια

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αποκαλυπτήρια για τους αμετανόητους ναζιστές αποτελούν οι φωτογραφίες, που δημοσιεύει σήμερα η «Εφ.Συν.», αφού το ηγετικό δίδυμο της Χ.Α., Ν. Μιχαλολιάκος και Χρ. Παππάς, εμφανίζεται να αποδίδει τιμή στους Χίτλερ και Μουσολίνι".

ΤΑ ΝΕΑ: Στροφή 45 μοιρών από τον Τσίπρα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στροφή προς την Κεντροαριστερά κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά τις πολιτικές συμμαχίες με στόχο να δημιουργήσει ένα πλατύ, δημοκρατικό, ριζοσπαστικό κίνημα και να επιδιώξει την αυτοδυναμία".

ESPRESSO: Το πλοίο δείχνει μεγάλα ονόματα

Η εφημερίδα αναφέρεται στην υπόθεση των δύο τόνων ηρωίνης, κάνει λόγο για “χιονοστιβάδα αποκαλύψεων” και προαναγγέλλει ότι έχει ρεπορτάζ για το ποιους αναζητεί το λιμενικό.

Kontranews: 4 πτωχεύσεις έχουν κάνει οι Γερμανοί και εξαπάτησαν τους δανειστές τους. Εμείς γιατί να πληρώνουμε;

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κόλαφο για την κυβέρνηση και το ελληνικό πολιτικό προσωπικό, συνιστούν οι αποκαλύψεις του Γερμανού καθηγητή της ιστορίας της οικονομίας Αλμπερτ Ριτσλ στο έγκυρο γερμανικό περιοδικό Spiegel".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Συζήτηση για το χρέος με κούρεμα προσδοκιών

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εκτός της διαπραγμάτευσης για τα μέτρα μείωσης του δημόσιου χρέους μένουν τα δάνεια του EFSF και, σε συνδυασμό με την de facto εξαίρεση και των δανείων του ΔΝΤ,μειώνονται δραστικά οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί για βιώσιμη τροχιά του δημόσιου χρέους"