Νέοι από 28 χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας, την επόμενη εβδομάδα, μέχρι και τις 19 Ιουνίου, θα βαδίσουν στον «Δρόμο του μεταξιού», με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος για το 3ο συνέδριο των μελών της Οργάνωσης «Great Silk Way» που φιλοξενεί η Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 σε συνεργασία με τη Διεθνή Οργάνωση Νεολαίας «Great Silk Way» και τον Όμιλο για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης.

Το συνέδριο, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού του Αζερμπαϊτζάν και την Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, στοχεύει να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα για την προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα στις νεανικές οργανώσεις των χωρών που διέσχιζε ο Δρόμος του Μεταξιού.

Η Διεθνής Οργάνωση Νεολαίας «Great Silk Way» αποσκοπεί στην προώθηση του διαπολιτισμικού και διαθρησκευτικού διαλόγου και τη δημιουργία αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας υπό το πρίσμα της δυναμικής νεολαίας των χωρών του Δρόμου του Μεταξιού. Πραγματοποιεί διεθνή εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια, εκθέσεις, μαραθώνιους φιλανθρωπίας και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς και εκπροσωπείται σε αυτούς

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων προώθησης και ενίσχυσης των θεσμών νεολαίας στις συμμετέχουσες χώρες, εντάσσεται και η διεξαγωγή του Συμβουλίου των Μελών («Great Silk Way» Council of Members), στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας θα σχεδιαστεί το πλάνο δράσεων και η στρατηγική που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα. Επιπλέον, θα αποφασιστεί εισδοχή νέων μελών και η συνεργασία με τρίτους φορείς και οργανώσεις που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην Οργάνωση.

H εναρκτήρια εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 17 Ιουνίου 2014, στις 17.30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης και είναι ανοιχτή για το κοινό (κατόπιν κράτησης, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων). Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού του Αζερμπαϊτζάν, Azad Rahimov. Οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας θα γίνουν στις 18 και 19 Ιουνίου στο Olympia Hotel και θα είναι ανοιχτές σε φορείς νεολαίας και ΜΚΟ (ύστερα από συνεννόηση με τους διοργανωτές), εκτός από τη διαδικασία της ψηφοφορίας.