kataigida_thessaloniki_20140609_01.jpg

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη, κυρίως

τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ωστόσο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 και βαθμιαία νότιοι 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αρχικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους στη Μακεδονία. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Πελοπόννησο. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και τις βόρειες Σποράδες με εξασθένηση.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά, πιθανώς ισχυρές. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πρόσκαιρες μπόρες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.