dioik_sumvoulio.jpg
Την ώρα που ο κλάδος των δημοσιογράφων έχει να ασχοληθεί με εκκρεμότητες ετών (με ευθύνη και των συνδικαλιστικών ηγεσιών), την ένταση πυροδότησε στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ ένα ψήφισμα…

 

Ο λόγος για το ψήφισμα που ενέκριναν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ (αυτών που συνεχίζουν τον αγώνα τους), το οποίο στάλθηκε στην ΕΣΗΕΜ-Θ, όπως και στην ΠΟΕΣΥ, για να αναρτηθεί στο διαδικτυακό της τόπο, όμως, με απόφαση του γ.γ. Β. Κοντογουλίδη και (προφανώς) σε συνεννόηση με τον πρόεδρο Τ. Φωκιανίδη, κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Το αποτέλεσμα ήταν, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δ.σ., η διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ να δεχτεί… ολομέτωπη επίθεση και να κατηγορηθεί ο γ.γ. (από τον Μπ. Μπίκα, του “Μετώπου Αγώνα Δημοσιογράφων”) για φασιστική έκφραση.

Το επιχείρημα της μιας πλευράς ήταν ότι το συγκεκριμένο ψήφισμα το ανάρτησε, στο διαδικτυακό της τόπο, η ΠΟΕΣΥ, αφού εγκρίθηκε από τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε συνδικαλιστικό –και όχι μόνον- αγώνα. Η διοίκηση προσπάθησε να αποδείξει πως η ανάρτηση του ψηφίσματος εγκρίθηκε από το δ.σ. της ΠΟΕΣΥ, σε συνεδρίαση (κι ο γ.γ. που κατηγορήθηκε πρώτος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ομόλογό του της Ομοσπονδίας Δ. Κουμπιά) για να πάρει, όμως, την απάντηση ότι “δεν είχε κανείς αντίρρηση να αναρτηθεί το ψήφισμα”…

Το πράγμα ξέφυγε, με τον Β. Κοντογουλίδη να υποστηρίζει πως ο Μπ. Μπίκας θέλει να γίνει… διευθυντής στην επαναστατική ΕΡΤ και τον Μπ. Μπίκα να ισχυρίζεται πως ο Β. Κοντογουλίδης ενοχλήθηκε από το ότι, στο ψήφισμα, αναφέρεται πως τη διοίκηση στην ΕΡΤ των αγωνιζόμενων θα ασκεί διευθυντής ο οποίος θα εκλέγεται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Ο του Μετώπου Στ. Νικητόπουλος υποστήριξε ότι “μας μπλοκάρουν τα ιδιωτικά κανάλια και δεν προβάλουν το τι γίνεται στην ΕΡΤ, για ευνόητους λόγους, τώρα μας μπλοκάρει και η ΕΣΗΕΜ-Θ” και οι τρεις σύμβουλοι του “Μετώπου Αγώνα Δημοσιογράφων” Μπ. Μπίκας, Β. Κυριακούλης και Στ. Νικητόπουλος αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Ο Γ. Αδάμ των “Δημοσιογράφων ΣυμμΕτέχουν – Ένωση των Δημοσιογράφων” τόνισε πως “ήταν αυτονόητη η ανάρτηση ενός ψηφίσματος που ενέκριναν εργαζόμενοι, όπως θα γινόταν σε κάθε εργασιακό χώρο” και, μετά από την αποχώρηση των τριών, η συνεδρίαση έληξε…

Μπορείτε να διαβάσετε το ψήφισμα των εργαζόμενων στην ΕΡΤ με κλικ εδώ.

Η σύσκεψη για τα Ταμεία

Νωρίτερα, τη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ είχε απασχολήσει το σοβαρότατο θέμα του μέλλοντος των Ταμείων (ΕΔΟΕΑΠ και ΕΤΑΠ – ΜΜΕ). Ανακοινώθηκε στα μέλη του δ.σ. ότι, το Σάββατο 28 Ιουνίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα σύσκεψη, με πρωτοβουλία της ΠΟΕΣΥ, για να χαραχθεί η πολιτική του κλάδου ενόψει του κινδύνου που υπάρχει να καταργηθεί το Αγγελιόσημο, κάτι που, όπως ανέφερε η διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ θα είναι καταστροφικό.

Αυτή ήταν άλλη μία… εστία έντασης στη συνεδρίαση, αφού ο Γ. Αδάμ των “Δημοσιογράφων ΣυμμΕτέχουν – Ένωση των Δημοσιογράφων” εξέφρασε την άποψη ότι η διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ κατεβαίνει στη συνάντηση χωρίς πολιτική (από τη διοίκηση ακούστηκε, για άλλη μία φορά, όπως πάντα τα τελευταία χρόνια το “πάμε να ακούσουμε”). Ο Γ. Αδάμ υποστήριξε πως η ΕΣΗΕΜ-Θ πρέπει να κατέβει στην Αθήνα με θέσεις και προτάσεις, πράγμα που υπογράμμισαν και οι τρεις σύμβουλοι του “Μετώπου”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ εξέφρασε φόβους για την κατάργηση του Αγγελιοσήμου, υποστηρίζοντας πως, πλέον, ούτε οι εργοδότες το υποστηρίζουν.