efimerides_03.jpg
Με μια ματιά τα σημερινά (Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων:

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Πόλεμος με την κυβέρνηση για τις περικοπές!

Η εφημερίδα γράφει "«ή ταν ή επί τας» διαμηνύουν μέσω της δημοκρατίας απόστρατοι και εν ενεργεία εν όψει της αυριανής κρίσιμης συνάντησης με Σταϊκούρα".

ΕΘΝΟΣ: Αδειες εξπρές για τουριστικά καταλύματα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διαδικασίες-εξπρές για τη χορήγηση του ειδικού σήματος λειτουργίας σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια προβλέπει το νομοσχέδιο για τον τουρισμό. Παράλληλα οι τουριστικές κατοικίες θα μπορούν να πωλούνται από τα σχέδια".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γέροντας Νεκτάριος: «Κάποια ημέρα του καλοκαιρού θα ακούσουμε ότι... η Ελλάδα πτώχευσε»!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "συγκλονιστικά τα όσα είχε πει τον Μάιο του 2011 μια μεγάλη μορφή της Ορθοδοξίας και του Μοναχισμού".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σύνταξη από τα 50 για 1 εκατ. γονείς

Η εφημερίδα γράφει ότι "κερδισμένοι άνδρες και γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν 25ετία το 2011 και το 2012. Τι ισχύει για όσους είχαν 25ετία έως το 2010. Δικαίωμα για ευνοϊκή έξοδο με ανήλικα τέκνα έχουν μόνο οι γυναίκες σε ΙΚΑ, Ταμεία ΔΕΚΟ, τραπεζών και ΕΤΑΑ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Καύσωνα χτυπάει τις συντάξεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πάνω από 1.000.000 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης θα δούνε από αύριο τα ελάχιστα ποσά που παίρνουν να μειώνονται κατά 5,2%, άνω από την 1η Σεπτεμβρίου θα μπει βαθιά το μαχαίρι στα εφάπαξ".

ΕΣΤΙΑ: Τώρα η ευκαιρία για μείωση φόρων

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο κ. Αντώνης Σαμαράς έχει διατυπώσει κατ΄επανάληψιν και με ξεκάθαρο τρόπο ότι η υψηλή φορολογία δεν οδηγεί σε αύξηση των φορολογικών εσόδων. Έχει μάλιστα δηλώσει ότι στόχος του είναι να μειωθούν δραστικά όλοι οι φορολογικοί συντελεστές στην χώρα μας".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Φυλακές υψίστης τιμωρίας

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ούτε μνημόνια ούτε οικονομικά μέτρα υποχρεώνουν το υπουργείο Δικαιοσύνης να γυρίσει στον μεσαίωνα του σωφρονιστικού συστήματος. Η ακραία τιμωρητική αντιμετώπιση των κρατουμένων οδηγεί σε αναβρασμό τις φυλακές της χώρας. Σκληρή απεργία πείνας πραγματοποιούν οι φυλακισμένοι με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου, ενώ δέσμη δέκα προτάσεων κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ένα στα 3 νήπια εκτός παιδικών – ΚΔΑΠ

Η εφημερίδα αναφέρεται στην προκήρυξη που βγαίνει αύριο, για 68.502 δωρεάν θέσεις σε παιδικούς σταθμούς. Υποστηρίζει ότι 20.000 παιδιά πανελλαδικά και 4.500 στην Κεντρική Μακεδονία, θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ.

ΤΑ ΝΕΑ: Αιφνίδια στροφή για τις μετεγγραφές

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τις έντονες αντιδράσεις των πρυτάνεων συναντά η εξαγγελία για επέκταση του δικαιώματος μετεγγραφής σε περισσότερους φοιτητές. Οι πρυτάνεις, οι οποίοι θα συναντηθούν σήμερα με τον υπουργό Παιδείας Α. Λοβέρδο για το ζήτημα, υποστηρίζουν ότι «οι μετεγγραφές σε συνδυασμό με τον αυθαίρετο ορισμό των εισακτέων θέτουν εκτός ελέγχου την ποιότητα των ακαδημαϊκών λειτουργιών»".

ESPRESSO: Στον δρόμο αβοήθητη

Η εφημερίδα αναφέρεται σε ατύχημα με θύμα την τραγουδίστρια Πένυ Σκάρου, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά και την αποκαλεί “μούσα του Στέφανου Κορκολή”.

Kontranews: Όλοι θέλουν να κυβερνήσουν μαζί με τον Αλέξη

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο κενό πέφτει η εναγώνια προσπάθεια που καταβάλουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ μαζί με τα γνωστά διαπλεκόμενα συμφέροντα που συνδέονται με δεσμούς αίματος με την τρόικα, προκειμένου να εγκλωβίσουν το ΣΥΡΙΖΑ σε ανίερες και επικίνδυνες συμμαχικές κυβερνήσεις".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σκληρά προαπαιτούμενα σε ένα «καυτό» εννεάμηνο

Η εφημερίδα τονίζει ότι "δεκάδες προαπαιτούμενα μέχρι και το Μάρτιο του 2015 καλείται να υλοποιήσει η κυβέρνηση, σε μια ευαίσθητη πολιτικά περίοδο, με φόντο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ασφαλιστικό, απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, νέο μισθολόγιο, πιλοτική λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές, φοροαπαλλαγές, φόροι υπέρ τρίτων και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων είναι μερικές από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές και υποχρεούται να τις υλοποιήσει σταδιακά μέχρι και τον προσεχή Μάρτιο, με μηνιαία χρονοδιαγράμματα".