Δεκτή έκανε ο Άρειος Πάγος την αίτηση αναίρεσης του υπουργείου Οικονομικών κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο έκρινε παράνομη την απομάκρυνση των καθαριστριών του υπουργείου και παράλληλα διέτασσε την επαναπρόσληψή τους.


Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ξεκίνησαν επεισόδια έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Ανδρες των ΜΑΤ συνεπλάκησαν με τις καθαρίστριες, τις οποίες απώθησαν βίαια προς το πεζοδρόμιο χρησιμοποιώντας γκλομπ.

Μια γυναίκα λιποθύμησε και διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Αλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά.

Οι καθαρίστριες παραμένουν εξω από το υπουργείο και πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από τα ΜΑΤ που φράζουν την είσοδο του κτιρίου.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης, την Τρίτη, το υπουργείο Οικονομικών υποστήριξε ότι η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε από αναρμόδιο δικαστήριο, καθώς το ζήτημα εμπίπτει στην αρμοδιότητα των διοικητικών δικαστηρίων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η κατάργηση των θέσεων των καθαριστριών έγινε για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος, που υπαγορεύει τον περιορισμό των υπηρετούντων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα υπαλλήλων.

Στο μεταξύ, διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση εις βάρος αστυνομικού ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπά καθαρίστρια έξω από το υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της Τρίτη