Δεν αρνείται ενδεχόμενη επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα για το ζήτημα των 7.000 απολύσεων ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης, ωστόσο τη θεωρεί δύσκολα υλοποιήσιμη. 



Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε πως οι επτά χιλιάδες απολύσεις πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου και προειδοποίησε πως «ενδεχόμενη απόκλιση από το πρόγραμμα μπορεί να φέρει νέα προβλήματα. Θα ήμουν ο ευτυχέστερος των υπουργών αν το πετυχαίναμε, ο πρώτος που θα ήταν ανακουφισμένος θα ήμουν εγώ. Αναλαμβάνω σκληρό πολιτικό κόστος, αλλά δεν θεωρώ πολύ πιθανή την (επιτυχή) επαναδιαπραγμάτευση των απολύσεων».
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πέραν των απολύσεων, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προωθεί στο Δημόσιο αλλαγές από το 2015 σε ό,τι αφορά τις αποδοχές των υπαλλήλων, τις μετατάξεις αλλά και την αξιολόγηση του προσωπικού.
 
Μία από τις πιο αξιοσημείωτες προωθούμενες αλλαγές είναι η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα που θα σηματοδοτήσει και την επαναφορά του 13ου μισθού ως ετήσιου μπόνους μόνο για τους παραγωγικούς υπαλλήλους.