EYATH_KTIRIO_KATALIPSI.jpg
Αρκετά επιφυλακτικοί δηλώνουν οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ μετά τη σημερινή εξέλιξη, όταν οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσαν ότι θα επανεξετάσουν το θέμα της ιδιωτικοποίησης της Εταιρίας, μετά την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ.

«Ζούμε σε περίοδο που καταλύονται νόμοι. Γι αυτό είμαστε επιφυλακτικοί», δήλωσε ο πρόεδρος των Εργαζόμενων στην ΕΥΑΘ, Γιώργος Αρχοντόπουλος που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη. Υπογράμμισε πως «το κλίμα για την ιδιωτικοποίηση είναι αρνητικό» κι ότι «τελικά, το βροντερό όχι του λαού της Θεσσαλονίκης που πήρε μέρος στο δημοψήφισμα, ελήφθη υπόψη».

Η ανακοίνωση από το ΤΑΙΠΕΔ έγινε στην έναρξη της σημερινής, τακτικής γενικής συνέλευσης μετόχων της ΕΥΑΘ Α.Ε., στη Θεσσαλονίκη. Στην ίδια συνέλευση αποφασίστηκε να διατεθεί ως μέρισμα μέρος του κεφαλαίου που είχε δεσμευτεί για την κατασκευή κτιρίου της ΕΥΑΘ στην οδό Διαγόρα της Τούμπας –με απόφαση του 2001. Συνολικά διατίθενται 3,5 εκ ευρώ, ενώ είχαν δεσμευτεί 5,5 εκατομμύρια.

Ο κ. Αρχοντόπουλος, εξηγώντας τη στάση των εργαζόμενων που διαφωνούν με την ιδιωτικοποίηση, είπε πως «ουσιαστικά, δημιουργείται μια νέα γενιά κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών», αναρωτήθηκε «για ποιον λόγο πωλείται μια εταιρία με μηδέν δάνεια, μηδέν χρέη και 50 εκ. αποθεματικό» κι απάντησε στο επιχείρημα ότι ο ιδιώτης θα προχωρήσει σε επενδύσεις, ενώ το κράτος δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, λέγοντας πως από τα 250 εκ. ευρώ που θα δοθούν σε επενδύσεις την επόμενη χρονιά, τα 138 θα τα βάλει το κράτος. «Ποιος λέει, λοιπόν, ότι το κράτος δεν μπορεί να κάνει επενδύσεις», αναρωτήθηκε;