Συλλήψεις στο πλαίσιο των ελέγχων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης στις περιοχές Ξηροκρήνης, Καλαμαριάς και του κέντρου πόλης.


Συνελήφθησαν τρία άτομα, ηλικίας 64, 17 και 48 ετών (1 γυναίκα- 2 άντρες) σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνειακού κώδικα. 

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν την 64χρονη καθώς κατείχε σε αποθήκη στην περιοχή της Ξηροκρήνης 1.279 πακέτα τσιγάρα, ενώ στην κατοχή της βρέθηκαν επιπλέον 78 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου. 

Επίσης, συνελήφθη στην περιοχή της Καλαμαριάς, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, 17χρονος αλλοδαπός, διότι κατείχε 110 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα, ενώ κατασχέθηκε και το χρηματικό ποσό των 115 ευρώ. 

Ακόμη, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας συνέλαβαν στο κέντρο της πόλης 48χρονο ομογενή, διότι κατείχε και διέθετε προς πώληση 48 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου. 

Σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν περιμετρικά των χώρων σύλληψης βρέθηκαν επιπλέον 548 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.