Ο Αμπντούν Πόρτε φόρεσε την φανέλα της Ουρουγουανής Νασιονάλ, για περισσότερους από 200 αγώνες, σε διάστημα τεσσάρων χρόνων , πάντα χειροκροτούμενους μερικές μάλιστα φορές γνώρισε την αποθέωση μέχρι που το τυχερό του αστρο έδυσε.

Τότε τον πέταξαν έξω από την πρώτη ομάδα και την θέση του βασικού. Είχε την υπομονή να περιμένει και να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα. Όμως η κακοτυχία του συνεχιζόταν. Ο κόσμος τον αποδοκίμαζε σφυρίζοντας τον. Στην άμυνα τον ξέφευγαν και οι χελώνες, στη επίθεση δεν έβαζε γκολ. Όλα του πήγαιναν στραβά. Στο τέλος του καλοκαιριού του 1918 ο Αμπντόν Πόρτε αυτοκτόνησε μέσα στο γήπεδο της Νασιονάλ.
Της ομάδας με την οποία έγινε διάσημος στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Αυτοπυροβολήθηκε μεσάνυχτα στο κέντρο του γηπέδου, όπου το κοινό τον είχε λατρέψει. Στον χώρο του προσωπικού του θριάμβου. Όλα τα φώτα ήταν σβηστά. Κανείς δεν άκουσε τον πυροβολισμό. Τον βρήκαν το πρωί. Με το πιστόλι στο ένα χέρι και μια επιστολή στο άλλο, όπου εξηγούσε την αυτοκτονία του.Ο Πόρτε ειχε επιλεγεί για την εθνικη ομαδα της χωρας του, αν και οι επισημες διοργανωσεις αργουσαν. Ομως ηταν ενας απο τους καλύτερους.