Έπειτα από 13 χρόνια συναπτά έτη πιστός στην τεχνική ηγεσία του Ανατόλια, ο Δημήτρης Τσούρμας προανήγγειλε την αποχώρηση του από την ομάδα.


Πριν αποχωρήσει ωστόσο κατάφερε με ρεκόρ 22 νικών και μόλις 2 ηττών να επιστρέψει την ομάδα στην Β΄ Εθνική και ο ίδιος μίλησε γι' αυτήν του την επιτυχία – πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους-   στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ.

Για την φοβερή πορεία που πραγματοποίησε φέτος το Ανατόλια στη Γ’ εθνική: 
«Ήταν χρονιά στοίχημα για εμένα και τους παίκτες που είχαν μείνει από τη Β’ εθνική και θέλαμε να επιστρέψουμε σε αυτή την κατηγορία. Από την ομάδα της Β’ εθνικής έμειναν οι πέντε βασικοί και κάναμε 2-3 προσθήκες. Με αυτό το ρόστερ πήραμε την κατηγορία σχετικά εύκολα παίζοντας παράλληλα πολύ καλό μπάσκετ κάτι που παραδέχτηκαν όσοι μας είδαν. Γενικότερα από την αρχή περίμενα αυτή την πορεία γι αυτό και ζήτησα να μείνουν αυτοί οι παίκτες που παρότι είχαν προτάσεις από ψηλότερα έμειναν στην ομάδα και τους ευχαριστώ πολύ γι αυτό».

Για τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά κι έφεραν την άνοδο: 
«Ήταν πολύ σημαντικό ότι τα παιδιά γνώριζαν τον τρόπο παιχνιδιού και συνεργάζονταν άψογα μεταξύ τους. Η χημεία που είχαν και θα συνεχίσουν να έχουν αφού αρκετοί έχουν ήδη ανανεώσει τους βοηθάει να έχουν καλούς αυτοματισμούς. Από εκεί και πέρα είχαμε ένα εξαιρετικό κλίμα που προέκυπτε από τον καλό χαρακτήρα των παικτών αλλά και από την διοίκηση που ήταν πάντα στο πλευρό τους και δεν τους χάλασε χατήρι. Αυτά τα δύο στοιχεία θεωρώ ότι ήταν τα κλειδιά της επιτυχίας».

Για τους λόγους που δεν θα παραμείνει στο Ανατόλια και τη νέα σεζόν: 
«Ήταν κάτι που δεν το περίμενα. Η ομάδα είχε γίνει ελκυστική μέσα στην Θεσσαλονίκη από πλευράς κλίματος και διοικητικής συνέπειας. Η διοίκηση για κάποιο δικό της λόγο αποφάσισε να αλλάξει φιλοσοφία λέγοντας επίσημα ότι θέλει να δουλέψει με νέα παιδιά και να ρίξει το βάρος στις ακαδημίες κι όχι στο αντρικό οπότε θα προτιμούσε να συνεργαστεί με κάποιον προπονητή που ειδικεύεται στις μικρές ηλικίες.

Παρότι η διοίκηση πήρε αυτή την απόφαση εγώ δεν έχω κανένα παράπονο από τη συνεργασία που είχαμε αυτή τη σεζόν. Ήταν άψογη σε όλα μέσα στην αγωνιστική περίοδο κάτι που της δίνει σημαντικό μερίδιο στην άνοδο. Από εκεί και πέρα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις διοικήσεις, όλους τους παίκτες και όλους τους συνεργάτες που δουλέψαμε μαζί τα τελευταία 13 χρόνια».