Σε συλλήψεις 12 ατόμων προχώρησαν το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, για διάφορα αδικήματα, ενώ βεβαιώθηκαν τέσσερις παραβάσεις για επαιτεία και πορνεία. 


Συγκεκριμένα: 

  • Συνελήφθη έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών Ομάδας ΔΙΑΣ, στην περιοχή του Δενδροποτάμου, 32χρονος που ταυτοποιήθηκε ως δράστης κλοπής που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Εύοσμο.
  • Στην Πολίχνη συνελήφθη 19χρονος που νωρίτερα, αφού διέρρηξε παράθυρο οικίας στην ανωτέρω περιοχή, αφαίρεσε από το εσωτερικό της συνολικό χρηματικό ποσό επτακοσίων (700) ευρώ και διάφορα κοσμήματα. 
  • Αστυνομικοί ΟΠΚΕ και Ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν δύο άτομα για παράβαση του Νόμου «Περί Όπλων», διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά ένα (1) αεροβόλο τυφέκιο και τρία (3) μαχαίρια. Επίσης, συνέλαβαν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης, έξι (6) άτομα, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών. 
  • Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, δύο γυναίκες, 61 και 59 ετών αντίστοιχα, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 39 πακέτα τσιγάρα, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημόσιου . 
  • Συνελήφθη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ ένας 31χρονος αλλοδαπός διότι στερού;νταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή του στη Χώρα. 


Επίσης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης διενήργησαν ελέγχους στο κέντρο της πόλης και βεβαίωσαν 4 πταισματικές παραβάσεις σε βάρος ισάριθμων ατόμων, κατ’ εφαρμογή των Νόμων «Περί Επαιτείας» και «Περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων» . 

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.