tedx_thessaloniki_01.jpg
Γύρω από το μήνυμα «Κάθε Τέλος Μια Αρχή» κινείται σήμερα η Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του φετινού TEDxThessaloniki.

Το TEDxThessaloniki προσπαθεί να εξερευνήσει προσωπικές ιστορίες και ιδέες που φανερώνουν μια διαρκώς εξελισσόμενη σχέση ανάμεσα στις νέες αρχές και το αντίστοιχο τέλος της κάθε μίας.
Από τις 11 το πρωί στο Βασιλικό Θέατρο ακούμε μεταξύ άλλων μία φωτογράφο να μιλάει για το sex trafficking και την έκταση που έχει λάβει στις μέρες μας, έναν μηχανικό να εξιστορεί το πως κατάφερε μέσα από πολλά εμπόδια να δημιουργήσει αυτό που πάντα ονειρευόταν, έναν αρχιτέκτονα να περιγράφει πως μια παραλιακή πόλη μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο και μια κλινική ψυχολόγο να μας κεντρίζει το ενδιαφέρον με τις ιστορίες της.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του TEDx Thessaloniki 2014 που πραγματοποιείται με χορηγό επικοινωνίας τη Voria.gr.
Το πρόγραμμα
SESSION 1 | 11.00-12.50 | Liftoff
Performance Vis Motrix Ομάδα χορού
Μάγια Τσόκλη – Δημοσιογράφος
Stephanie Hospital – Διαχειρίστρια κεφαλαίων
Ανδρέας Σουβαλιώτης - Κοινωνικός επιχειρηματίας
Χρήστος Γιάννου – Χειρουργός εμπόλεμων ζωνών
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ | 12.50-13.30
SESSION 2 | 13.30-15.30 | Think Again
Δημήτρης Κορρές – Μηχανικός
Dianna Cohen  - Kαλλιτέχνης – Ακτιβίστρια
Πρόδρομος Νικηφορίδης - Αρχιτέκτονας
Tim Rylands – Εκπαιδευτικός
Performance Polkar – Μουσικό συγκρότημα
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ | 15.30-16.30
SESSION 3 | 16.30-18.20 | The Journey is Ours
Χρήστος Χωμενίδης - Συγγραφέας
Christian Heilmann – Ειδικός σε θέματα διαδικτύου
Μυρτώ Παπαδοπούλου - Φωτογράφος
Satyabrata Dam – Αναρριχητής
Performance Stringless – Μουσικό συγκρότημα
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ / BREAK | 18.20-19.00
SESSION 4 | 19.00-20.30 | To Βe Continued
Carlos Eduardo Espinal – Επενδυτής εταιριών startup
Diana Wais – Κλινική ψυχολόγος
George Lois – Καλλιτεχνικός Διευθυντής – Σχεδιαστής
Performance Plus n’ Minus Collective – Μουσικό συγκρότημα
Οι ομιλητές
Χρήστος Χωμενίδης, συγγραφέας
Ένας από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες πεζογράφους της γενιάς του, ο Χρήστος Χωμενίδης γράφει ιστορίες για το χθές και το σήμερα με ανατρεπτικό χιούμορ, αμφισβήτηση και ειρωνεία.
Dianna Cohen, οικολόγος - ακτιβίστρια
Mέσα από την τέχνη της η Dianna Cohen εργάζεται για έναν κόσμο με λιγότερη περιβαλλοντολογική μόλυνση από το πλαστικό.
Satyabrata Dam, οικολόγος - ακτιβιστής
O μόνος άνθρωπος που έχει ηγηθεί αποστολών στο Έβερεστ, το Βόρειο και Νότιο Πόλο, ο Satyabrata Dam έχει κατακτήσει πάνω από 350 κορυφές των μεγαλύτερων οροσειρών στην Γη.
Carlos Eduardo Espinal, επενδυτής εταιριών startup
Σύμφωνα με την πρόσφατη λίστα του περιοδικού Wired, ο Carlos Eduardo Espinal βρίσκεται ανάμεσα στις 100 προσωπικοτήτες που διαμορφώνουν τον κόσμο γύρω μας.
Χρήστος Γιάννου, χειρουργός εμπόλεμων ζωνών
Ο Χρήστος Γιάννου είναι ο χειρουργός που έχει πολεμήσει τον θάνατο σε μερικές από τις πιο επικίνδυνες εμπόλεμες ζώνες του πλανήτη.
Christian Heilmann, ειδικός σε θέματα διαδικτύου
Web developer, συγγραφέας και ομιλητής, ο Christian Heilmann έχει θέσει ως στόχο του να κάνει το διαδίκτυο πιο ανοιχτό και ελεύθερο από ποτέ.
Stephanie Hospital, διαχειρίστρια κεφαλαίων
Η ηγέτιδα του γαλλόφωνου διαδικτύου Stephanie Hospital είναι υψηλόβαθμο στέλεχος στο χώρο του internet, των εταιρειών παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και της βιομηχανίας των Μέσων.
Δημήτρης Κορρές, μηχανικός
Εφευρέτης, μηχανολόγος μηχανικός και ορειβάτης – αναρριχητής, ο Δημήτρης Κορρές είναι ένας άνθρωπος με πολλές δεξιότητες.
George Lois, καλλιτεχνικός διευθυντής - σχεδιαστής
Ο ζωντανός θρύλος της διαφήμισης και του creative design, ένας πραγματικός Mad Man, θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στη σκηνή ενός TEDx event και θα μοιραστεί μαζί μας πολύτιμες εμπειρίες μιας επαγγελματικής διαδρομής 50 και πλέον χρόνων.
Πρόδρομος Νικηφορίδης, αρχιτέκτονας
Με πρόσφατο έργο του την ανάπλαση της νέας παραλίας της Θεσσαλονίκης, ο Πρόδρομος Νικηφορίδης είναι διεθνώς γνωστός για το έργο του στον τομέα της αρχιτεκτονικής του δημόσιου χώρου.
Μυρτώ Παπαδοπούλου, φωτογράφος
Μέσα από τις δυνατές εικόνες της, η Μυρτώ Παπαδοπούλου αποδεικνεύει οτι η δημιουργία ντοκιμαντέρ συμπορεύεται με την κοινωνική δράση.
Polkar, μουσικό συγκρότημα
Με μουσική παλέτα από indie, folk και rock και αναφορές στις παλιές αθηναϊκές καντάδες, oι “Polkar” είναι το μουσικό συγκρότημα του ηθοποιού Γιώργου Παπαγεωργίου.
Tim Rylands, εκπαιδευτικός
Παθιασμένος δάσκαλος με πάνω από 25 έτη διδακτικής εμπειρίας, εκ των οποίων τα τέσσερα στη Δυτική Αφρική, ο Tim Rylands εκμεταλλεύεται τη δύναμη των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνιών.
Andreas Souvaliotis, κοινωνικός επιχειρηματίας
Ηγετική προσωπικότητα στο χώρο του κοινωνικού επιχειρείν, ο Ανδρέας Σουβαλιώτης έχει στόχο να είναι «συνδημιουργός», προσφέροντας στον κόσμο περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, περιβαλλοντική βιωσιμότητα και συναισθηματική πληρότητα.
Stringless, μουσικό συγκρότημα
Έξι γυναικείες φωνές μας ταξιδεύουν στην παραδοσιακή μουσική με ένα διαφορετικό τρόπο: ό,τι ακούμε παράγεται από το ανθρώπινο σώμα.
Μάγια Τσόκλη, δημοσιογράφος
Ταυτισμένη με την ταξιδιωτική δημοσιογραφία η Μάγια Τσόκλη είναι ένας άνθρωπος “πολυπράγμων” που χαίρεται να απολαμβάνει τις μικρές στιγμές.
Vis Motrix, ομάδα χορού
Οι Vis Motrix είναι μια ομάδα χορού από την Θεσσαλονίκη με παρουσίες σε σημαντικά φεστιβάλ χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Diana Wais, κλινική ψυχολόγος
Ψυχοθεραπεύτρια και ακαδημαϊκός, η Diana Wais έχει αφιερώσει την επαγγελματική της πορεία στην κατανόηση της ψυχολογίας και τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.