Να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις συμπίεσης από κατοικημένες περιοχές των Σερρών και να εξασφαλιστούν 2.000 θέσεις εργασίας για κατοίκους της Κ. Μακεδονίας.


Αυτό ζήτησε, σε συνάντηση με εκπροσώπους της κοινοπραξίας για την κατασκευή του αγωγού TAP, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας τέθηκαν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την κατασκευή του Αδριατικού αγωγού φυσικού αερίου, που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στη Δυτική Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.

Οι άνθρωποι της εταιρίας φάνηκε να είναι ιδιαίτερα διαλλακτικοί και στα δύο αιτήματα. Μάλιστα, παρόμοια στάση, όσον αφορά τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων από κατοικημένες περιοχές, κράτησαν και στην περίπτωση της Πέλλας και της Ημαθίας.

Ο αγωγός θα διασχίσει 5 από τις 7 περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. Θα μεταφέρει αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στη Νότια Ιταλία και τη Δυτική Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, της Αλβανίας και της Αδριατικής Θάλασσας. Πρόκειται για ένα αναπτυξιακό έργο υψίστης γεωστρατηγικής, οικονομικής και κοινωνικής σπουδαιότητας για την περιοχή μας, καθώς με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου η Ελλάδα και ειδικότερα η Κεντρική Μακεδονία τοποθετούνται στο επίκεντρο του ενεργειακού χάρτη της Ευρώπης και καλούνται να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά πωλήσεων του φυσικού αερίου, αποκομίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλά οφέλη.