Eκδήλωση για την παρουσίαση του συλλεκτικού λευκώματος «Success Stories Θεσσαλονίκης – ιστορίες επιτυχίας» διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, αύριο Τρίτη στις 19:00, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.


Η έκδοση του λευκώματος αποτελεί μια πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της προσπάθειας να καταδείξει τη σημασία που αποδίδει στην αξία του επιχειρείν και να συμβάλλει ουσιαστικά, με τα μέσα που διαθέτει, στην υποστήριξη της επιχειρηματικότητας. Διοργανώνεται σε συνεργασία με την εκδότρια εταιρία «Koufalis Media Corp S.A», το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct» του δήμου Θεσσαλονίκης και την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας «Θεσσαλονίκη 2014».

Στην έκδοση, η οποία θα κυκλοφορήσει στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, συμπεριλαμβάνονται 21 επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται στο χώρο του δήμου Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται για εδραιωμένες-καταξιωμένες επιχειρήσεις που λειτουργούν με επιτυχία επί σειρά ετών και επιλέχθηκαν με αντικειμενικά κριτήρια, όπως καινοτομία, εξωστρέφεια, ανάπτυξη και δημιουργικότητα.

Η επιλογή των επιχειρήσεων που παρουσιάζονται στο λεύκωμα έγινε από κριτική επιτροπή που αποτελούσαν εκπρόσωπος του δήμου Θεσσαλονίκης, της εκδότριας εταιρείας «Koufalis Media Corp S.A.», του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κατά την έναρξη των εργασιών χαιρετισμό θα απευθύνουν ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Χασδάι Καπόν. Στη συνέχεια θα παρουσιάσουν το λεύκωμα η αν. καθηγήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων-Επιχειρηματικότητας, τμ. Βαλκανικών Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Κατερίνα Κ. Σαρρή, και ο διευθύνων σύμβουλος της εκδότριας εταιρίας «Koufalis Media Corp S.A», Σπύρος Κούφαλης.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι τα Δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης (Fm100, Tv100), το Δημοσιογραφικό Συγκρότημα «Μακεδονία» και η ηλεκτρονική εφημερίδα «United Reporters».