Η Θεσσαλονίκη συνδέεται αεροπορικά με τη Σκιάθο, με… όχημα την εταιρία Sky Express, από την 1η Ιουνίου έως και τις 4 Σεπτεμβρίου 2014, με τρία δρομολόγια την εβδομάδα και με δυνατότητα επέκτασης των πτήσεων, ανάλογα με τη ζήτηση που θα παρουσιαστεί.


Για το θέμα παραχωρήθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου, που αφορούσε και στις λοιπές συνιστώσες του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης, της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης και της αεροπορικής εταιρίας Sky Express. Ανακοινώθηκε μία σειρά πρωτοβουλιών, με στόχο την τόνωση της τουριστικής κίνησης προς τη Θεσσαλονίκη, μέσω των πτήσεων της Sky Express, και σε συνδυασμό με σημαντικές διοργανώσεις του κεντρικού δήμου της πόλης.  

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις από και προς τη Σκιάθο, θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη απόγευμα, Παρασκευή πρωί και Κυριακή απόγευμα. Ανάλογα με τη ζήτηση που θα σημειωθεί, η εταιρεία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προσθέσει και άλλες πτήσεις. Το κόστος των εισιτηρίων θα κυμαίνεται από 69 έως 90 ευρώ, ενώ οι επιβάτες θα ταξιδεύουν με αεροσκάφος Jetstream των 30 θέσεων.

Δομές και θεσμοί του δήμου, όπως η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, το Thessaloniki Food Festival,  αλλά και ο νεοσύστατος φορέας Thessaloniki Convention Boureau, με στόχο την τόνωση του συνεδριακού τουρισμού, μπορούν να αποτελέσουν βάση συνεργασίας μεταξύ του δήμου και της αεροπορικής εταιρείας, κατά τον εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα τουρισμού και διεθνών σχέσεων και πρόεδρο της  Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Σπύρο Πέγκα. Για παράδειγμα, όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου, παρόντος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, η Sky Express είναι ήδη υποστηρικτής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη τον ερχόμενο Οκτώβριο. 

Ο εμπορικός διευθυντής της Sky Express, Γιάννης Λιδάκης, χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη ως έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα προορισμό και αναφέρθηκε στις εποικοδομητικές, όπως τις χαρακτήρισε, επαφές με το δήμο. “Πιστεύουμε” είπε “ ότι γίνονται πολλά και σημαντικά πράγματα στην πόλη, τα οποία πολύς κόσμος στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν γνωρίζει. Εμείς αναλαμβάνουμε να μεταφέρουμε τις πληροφορίες αυτές στους επιβάτες από την υπόλοιπη Ελλάδα, δίνοντας έτσι κίνητρα για την τόνωση της τουριστικής κίνησης και επιτυγχάνοντας   περισσότερες πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν πολλές και ενδιαφέρουσες προοπτικές, όπως η προώθηση του γαστρονομικού προϊόντος της πόλης μέσω των πτήσεων της Sky Express και η δημιουργία τουριστικών πακέτων για νέους λόγω της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας. Η εξωστρέφεια είναι προς το συμφέρον όλων μας”.