Κριτική στην προσπάθεια του Γιάννη Μπουτάρη να καλλιεργεί ένα προφίλ ανεξάρτητου υποψηφίου άσκησε ο Σταύρος Καλαφάτης σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA.

Ερωτηθείς για το θέμα των κομματικών στηρίξεων ο Σταύρος Καλαφάτης τόνισε ότι «εγώ έχω πολιτική στήριξη, ο Μπουτάρης όμως έχει κομματική υποστήριξη», αναφερόμενος στην υποστήριξη που παρέχουν στον κύριο Μπουτάρη το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Εντάξει» υπενθύμισε μάλιστα τη δήλωση Μπουτάρη ότι, αν κερδίσει, ο Βενιζέλος δικαιούται να πανηγυρίσει.

Ο Σταύρος Καλαφάτης κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξέφρασε την άποψη ότι ο νυν δήμαρχος είναι δήθεν προοδευτικός, καθώς στην πραγματικότητα είναι νεοσυντηρητικός, αφού ακολουθεί παλιού τύπου, παλαιοκομματικές, πρακτικές. Αναφέρθηκε μάλιστα συγκεκριμένα στο θέμα των επαφών και των συμφωνιών προεκλογικά με κόμματα και δημοτικές παρατάξεις που φαίνεται να κάνει η Πρωτοβουλία. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Εντάξει» τόνισε ότι ο ίδιος δεν κάνει επαφές και συμφωνίες και ότι απευθύνεται στους ίδιους τους πολίτες για στήριξη στο δεύτερο γύρο.

Όσον αφορά το θέμα του τουρισμού στην πόλη, ο Σταύρος Καλαφάτης ανέφερε ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα «ο δήμαρχος ψαρεύει στα θολά νερά» καθώς ο τομέας του τουρισμού και οι αφίξεις των τουριστών έχουν γνωρίσει γενικότερα αύξηση τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη. Τόνισε μάλιστα ότι σημασία για τον τουρισμό έχει τι λένε οι επισκέπτες της πόλης όταν αναχωρούν και ανέφερε ως προβλήματα της εικόνας της πόλης την καθαριότητα και την έλλειψη ευταξίας.

Όσον αφορά την παλαιά παραλία, ο Σταύρος Καλαφάτης ανέλυσε την πρόταση του συνδυασμού «εντάξει», που περιλαμβάνεται στο master plan «Σταυροδρόμι», για την προσθήκη επιπλέον δημόσιου χώρου στην παλαιά παραλία, ανάμεσα από το Λευκό Πύργο και το Λιμάνι. Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι με τη δημιουργία ενός ξύλινου καταστρώματος, ενός ντεκ, χωρίς επιχωματώσεις ή τσιμέντο, με αρχιτεκτονικά αποδεκτό τρόπο, μπορεί να δημιουργηθεί επιπλέον δημόσιος χώρος για τους πολίτες προς τη θάλασσα, σε ένα ζωντανό σημείο της πόλης που να μπορούν να το χαρούν όλοι οι πολίτες.