Τραγουδάει στο σχήμα «Σπείρα Σπείρα», ωστόσο μια φορά την εβδομάδα αφήνει τις πίστες και τρέχει στα γήπεδα του μπάσκετ προπονώντας ανθρώπους με ψυχικά νοσήματα, αλλά κυρίως με πείσμα θέληση και επιμονή.


Ο λόγος για τον Jerome Kaluta, που έδωσε συνέντευξη στο site http://www.mikrocosmos.gr/, στην οποία, λέει για την... αδυναμία του στο μπάσκετ:

"Έχω την τιμή να προπονώ τη «Θύελλα» τα τελευταία 4 χρόνια!Μιλάμε για το τμήμα μπάσκετ της Π.Ε.Ψ.Α.Ε (Κέντρο αποκατάστασης ατόμων με ψυχικά νοσήματα),οι ηλικίες είναι από 25 έως και 46 ετών.Δεν υπάρχει κάποιο όριο ηλικιακά,μοναδικό κριτήριο είναι η διάθεση του καθενός να ιδρώσει στο γήπεδο μαζί μας και να γίνει μέλος της ομάδας μας".

Ο Καλούτα τονίζει πως "με κάποιο μαγικό τρόπο οι δραστηριότητές μου και η δουλειά μου δεν έχουν επηρεάσει την προπόνησή μου.Υπάρχει μια αρμονία και όλα γίνονται ή πριν τις 3 ή μετά τις 6! Βέβαια τις φορές που έχω λείψει το πόστο μου αναπληρώνει επάξια ο κοινωνικός λειτουργός και συνεργάτης μου Κώσταντίνος Τσούκας,ο οποίος με πολλή αγάπη,συνέπεια αλλά και δεινή μπασκετική γνώση προπονεί την ομάδα".

Όλη την συνέντευξη μπορείτε να τη διαβάσετε με κλικ εδώ.