Λόγος IV ονομάζεται η έκθεση που ανοίγει απόψε, στο πλαίσιο της PhotoBiennale, στο Μουσείο Φωτογραφίας.


Παρουσιάζονται έργα των: Gabriele Di Stefano, Tim Parchikov, Enida Turkeshi, Κώστα Κυρίτση, Αγγελικής Σβορώνου, Παναγιώτη Τομαρά και Κλεοπάτρας Χαρίτου.

Στην έκθεση αυτή διακρίνονται τρεις ενότητες, όπου η εικόνα μέσα από διαφορετικούς τρόπους μοιάζει να υπερκεράζει τον λόγο.

Στα έργα της πρώτης ενότητας της Κλεοπάτρας Χαρίτου, από τη σειρά «Είσοδος Έξοδος», οι εικόνες ιδωμένες αυτόνομα, αλλά και αντιστικτικά δείχνουν πως συχνά οι ορισμοί είναι θέμα θέσης. Η είσοδος είναι πολύ συχνά και έξοδος και το αντίθετο, ενώ μέσα από την παραλληλία της φόρμας φαίνεται επίσης ότι ο θάνατος δεν έπεται της ζωής, αλλά ότι υπάρχει μέσα της, ότι ζωή και θάνατος αλληλοπεριχωρούνται.

Τα έργα της δεύτερης ενότητας, των Αγγελικής Σβορώνου και Enida Turkeshi αγγίζουν την διατομή μεταξύ μνήμης και παρόντος. Εκεί το ίχνος είναι αχνό, αλλά εάν παρατηρήσει κάποιος καλύτερα μπορεί να αντιληφθεί τις διαστρωματώσεις του – μπορεί να διακρίνει τον λόγο που ήταν παρών και εκείνον που έχει υποχωρήσει μέσα στο χρόνο. Το αντικείμενο που δεν υπάρχει πια, αλλά μόνο εν είδει σκιάς. Την συνάντηση που συντελέστηκε κάποτε, αλλά αποτελεί πια απλώς μία αφήγηση.

Στην τρίτη ενότητα οι Tim Parchikov, Gabriele Di Stefano, Κώστας Κυρίτσης και Παναγιώτης Τομαράς διερευνούν το διάλογο ανάμεσα σε μια ήδη υπάρχουσα εικόνα και στη μεταμορφωμένη εκδοχή της που δημιουργείται μέσα από πολλαπλές επεμβάσεις. Τα έργα αυτής της ενότητας επιτρέπουν στο θεατή να επαναδιαπραγματευθεί την αίσθηση  που έχει αποκομίσει από την αρχική εικόνα, έχοντας πλέον την εμπειρία των επεμβάσεων που έχουν μεταβάλει μερικά ή ολοκληρωτικά τη μορφή της. Η νέα, μεταμορφωμένη εκδοχή, έχει πια ενταχθεί σε ένα καινούργιο, πιο σύγχρονο, πλαίσιο, που προσλαμβάνει νέες, διαφορετικές σημασίες.