Τριάντα ακτιβιστές της Greenpeace, μεταξύ τους και ο καπετάνιος του πλοίου Rainbow Warrior, συνελήφθησαν σήμερα στο λιμάνι του Ρότερνταμ.

Σύμφωνα με την ολλλανδική αστυνομία οι ακτιβιστές εμπόδιζαν ένα ρωσικό πετρελαιοφόρο να παραδώσει πετρέλαιο από την Αρκτική. «Ο καπετάνιος συνελήφθη και το πλοίο οδηγήθηκε αλλού» δήλωσε ο Ρόλαντ Εκερς, εκπρόσωπος της ολλανδικής αστυνομίας σύμφωνα με τον οποίο και άλλοι ακτιβιστές της οικολογικής οργάνωσης υπήρχαν σε μικρότερα πλοία προκειμένου να εμποδίσουν το ρωσικό τάνκερ να προσεγγίσει το λιμάνι.

Ο καπετάνιος είναι το μόνο πρόσωπο στο Rainbow Warrior που συνελήφθη. Οι άλλοι συλληφθέντες μετείχαν στην επιχείρηση κυρίως με πλοιάρια και είχαν τοποθετηθεί μεταξύ της αποβάθρας και του ρωσικού πετρελαιοφόρου «Μιχαήλ Ουλιάνοφ» ώστε να εμποδίσουν την προσέγγισή του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στόχος της Greenpeace είναι να διαμαρτυρηθεί με αυτό τον τρόπο κατά της εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Αρκτική, μια περιοχή με ευαίσθητο οικοσύστημα. Οι ακτιβιστές της είχαν υψώσει πανό στο κύτος του τάνκερ που έγραφε «Οχι πετρέλαιο από την Αρκτική».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ