tsipras_deth_20110913_01[2]

Με το σύνθημα «Go back», ο Αλέξης Τσίπρας σηματοδότησε σήμερα την κεντρική του πολιτική ομιλία στη γεμάτη από κόσμο πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης.

 

Είναι το σύνθημα των δυνάμεων του ΕΛΑΣ και των εξεγερμένων τότε πολιτών της Μυτιλήνης τα Χριστούγεννα του 1944 όταν και απετράπη η αποβίβαση στρατευμάτων της Βρετανικής Κοινοπολιτείας στη Λέσβο…

«Σήμερα η εποχή άλλαξε, αλλά το μεγάλο ζήτημα της εθνικής κυριαρχίας, ζήτημα ζωής και θανάτου για την Ελλάδα και το λαό μας, είναι πάλι δραματικά επίκαιρο. Και από κάθε δρόμο και πλατεία, από κάθε πόλη και χωριό, από κάθε κάλπη της επερχόμενης εκλογικής μάχης, είναι ανάγκη να προβάλλει η μεγάλη, ανυποχώρητη, αδιαπραγμάτευτη απόφασή μας: Go back!» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Go back, κυρία Μέρκελ, κύριε Σόιμπλε, κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη νέα αντίληψη που όπως είπε φέρνει ο ΣΎΡΙΖΑ στα πολιτικά πράγματα του τόπου. «Εμείς φέρνουμε μια άλλη αντίληψη για την πολιτική και την εξουσία. Δεν αναζητάμε τρόπους για να γίνουμε χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη και να συνεχίσουμε την ίδια πολιτική με τις ίδιες μεθόδους. Εμείς φέρνουμε περισσότερη και πιο ουσιαστική δημοκρατία, συμμετοχή του λαού στις αποφάσεις που τον αφορούν. Εμείς φέρνουμε τις αρχές και τις αξίες που η αριστερά κουβάλησε μέσα σε δίσεκτα χρόνια με πολλούς αγώνες και πολλές θυσίες. Την αφοσίωση στο λαό και πρώτα απ' όλα στους εργαζόμενους. Την αφοσίωση στην πατρίδα, στην εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία. Την απόφαση να μην επιτρέψουμε σε κανένα συμφέρον, σε καμιά ξένη δύναμη, σε κανένα οικονομικό σύμπλεγμα, να θέτει τα συμφέροντά του πάνω από τα συμφέροντα του λαού» είπε. 

Κεδίκογλου: Θέλουν να πάνε τη χώρα πίσω

«Ο κ. Τσίπρας επέλεξε ως νέο σύνθημα το "go back". Ταιριάζει απόλυτα στον ίδιο και στο κόμμα του» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδικογλου, σχολιάζοντας την ομιλία του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Μυτιλήνη.

«Θέλουν να πάνε τη χώρα πίσω. Πίσω στα λάθη του χθες, πίσω στο διχασμό, πίσω στην κρίση που τώρα ξεπερνάμε. Η Ελλάδα όμως προχωράει και αφήνει πίσω τον κύριο Τσίπρα» πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.