Για τρίτη χρονιά διοργανώνεται το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Filme 2014, από τις 8 εώς τις 11 Μαΐου στο θέατρο Κολοσσαίον στη Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη της "Θεσσαλονίκης - Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014".

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ηθοποιού και σκηνοθέτη Κρίτωνα Ζαχαριάδη ο οποίος δίνει την ευκαιρία στους νέους καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του κινηματογράφου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ κάθε χρόνο τιμάται ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης και ένας ηθοποιός που έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στον κινηματογράφο. Φέτος θα τιμηθούν ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος και ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8/5, στις 20:00 και η τελετή λήξης την Κυριακή, 11/5, στις 21:00.

Κατά την τελετή έναρξης θα τιμηθεί ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος και θα προβληθεί η ταινία του «Πίσω πόρτα». Κατά την τελετή λήξης θα τιμηθεί ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ενώ θα απονεμηθούν βραβεία Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Φωτογραφίας, Μοντάζ και Κοινού, καθώς και τιμητικές διακρίσεις Πρωτότυπου Σεναρίου, Αντρικού ρόλου, Γυναικείου ρόλου και Πρωτότυπης μουσικής.

Το Φεστιβάλ πλαισιώνεται από παράλληλες δραστηριότητες, εκθέσεις, master classes, workshops. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.