http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-3d-figures-involved-debate-image16723266Μόνον πέντε υποψηφίους δημάρχους, για το δήμο Θεσσαλονίκης, θα φιλοξενήσει το debate το οποίο οργανώνουν, από κοινού, το ΑΠΘ και το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ!

 

Ο ένας από τους… αποκλεισμένους λόγω… χώρου, πάντως, ο Μάκης Στεργίου, επικεφαλής της παράταξης “Συμμαχία Πολιτών για τη Θεσσαλονίκη”, καταγγέλλει το γεγονός, αφήνοντας να εννοηθεί πως, ο πραγματικός λόγος του αποκλεισμού του δεν είναι ότι δεν υπάρχει χώρος…...

«Η προκλητική απόπειρα φίμωσης της παράταξής μας συνεχίζεται. Είναι αδιανόητη η απόφαση που πήραν, το Μορφωτικό ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, να μην προσκαλέσουν στο debate που διοργανώνουν τη Δευτέρα 12 Μαΐου, την παράταξή μας, η οποία έχει ήδη παρουσία εδώ και τρεισήμισι (3,5) χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο, με θητεία που λήγει στις 31 Αυγούστου, τη στιγμή μάλιστα, που προσκλήθηκε υποψήφιος που δεν έχει παρουσία στο υπάρχον Δημοτικό Συμβούλιο.

Είναι αδιανόητο αυτοί που διδάσκουν μαθήματα δεοντολογίας να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες με την δικαιολογία πως υπάρχουν μόλις πέντε θέσεις (5) για τους υποψήφιους Δημάρχους, οπότε δεν χωρούσε άλλος.

Δεν περιμέναμε ποτέ, δύο τόσο σημαντικοί φορείς, που στο παρελθόν έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους, να πάρουν μια τέτοια απόφαση. ¨Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις¨», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο Μάκης Στεργίου.

Καταγγέλλει, επίσης, συστηματικό πόλεμο και από τις δημοσκοπικές εταιρίες και ζητά, έστω την ύστατη ώρα, να κληθεί στο debate…