Ημερίδα και επιμορφωτικό σεμινάριο για τον αγροτουρισμό και το city break θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.


Η εκδήλωση με θέμα “Η άλλη Θεσσαλονίκη - Η ένταξη της υπαίθρου στην τουριστική εμπειρία του City Break” διοργανώνεται από το τμήμα Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, τη Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης ΑΕ και τον τομέα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Φιλοξενίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα θα ασχοληθεί με τις τελευταίες εξελίξεις και τις νέες πρακτικές στον αγροτουρισμό, σε συνδυασμό με το city break. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχικά τις ομιλίες των εισηγητών (16.00-17.30) κι αμέσως μετά τη διεξαγωγή του επιμορφωτικού σεμιναρίου (18.00 -19.00).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα έρευνας για την τουριστική εικόνα, την ταυτότητα και το branding της Θεσσαλονίκης.

Στους στόχους της ημερίδας είναι και η γνωριμία των τουριστικών πρακτόρων με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του αγροτουρισμού και η πιθανή δημιουργία τουριστικών πακέτων και προσφορών, ώστε να ενταχθεί η ύπαιθρος και η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης στο τουριστικό προϊόν, επιμηκύνοντας έτσι τον χρόνο παραμονής των επισκεπτών στην πόλη.

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:


  • Χαιρετισμός εντεταλμένου συμβούλου για θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων - προέδρου Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης, Σπύρου Πέγκα.
  • Δρ Ευάγγελος Χρήστου, καθηγητής Τουριστικού Μάρκετιγκ Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσ/νίκης – Ερευνητική Ομάδα Κ. Κουντουργιάννη, Φ. Μποτίτση: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων έρευνας σχετικά με την τουριστική εικόνα, την ταυτότητα και το branding της Θεσ/νίκης.
  • Χρύσα Γρανούζη, μέλος ΔΣ Επαγγελματικού Επιμελητηρίου -πρόεδρος Τουρισμού ΕΕΘ. Μέλος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας: Εναλλακτικός Τουρισμός-Αρμονία Ζωής.
  • Καράμαλη Αθανασία, υπεύθυνη πωλήσεων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γυναικών "Άγιος Αντώνιος": "Καφεγλυκοπωλείο του Γυναικείου Αγροτικού Συνεταιρισμού του Αγίου Αντωνίου, εναλλακτικη εξόρμηση, δυο βήματα απο τη Θεσσαλονίκη"
  • Λία Παπαδράγκα, υπεύθυνη επικοινωνίας του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα: «Αναψυχή και παρατήρηση πουλιών Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα».
  • Δρ Ελένη Μαλούπα, διευθύντρια Ινστιτούτων Φυτικής Παραγωγής «ΕΛΓΟ Δήμητρα» - υπεύθυνη Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων: «Αξιοποίηση των Ελληνικών Αυτοφυών φυτών σε θέματα Εναλλακτικού Τουρισμού».
  • Μαρία Εμμανουηλίδου, υπεύθυνη κατεύθυνσης Αγροτικού Τουρισμού στο Κολλέγιο Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής σχολής Θεσσαλονίκης: Ευκαιρίες χρηματοδότησης Αγροτικού Τουρισμού -  "Λεφτά υπάρχουν!!!"
Συντονίζει η δημοσιογράφος Άννη Καρολίδου.

Το επιμορφωτικό σεμινάριοα από τους καθηγητές του ΑΤΕΙ με τίτλο « Ας εκπαιδευτούμε», για το οποίο θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης, έχει ως εξής:
  • Δρ Ευάγγελος Χρήστου, Καθηγητής, Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, «Τουριστικό Προϊόν & Εμπειρίες Τουριστών»
  • Δρ Φώτης Κιλιπίρης, Καθηγητής, Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, «Διαπροσωπικές Δεξιότητες & Επικοινωνιακές Τεχνικές».