H μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση έφτασε στο τέλος του "δρόμου" και μόνο 2 ομάδες έφτασαν στον τελικό προορισμό του "ταξιδιού".
Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Estádio da Luz (65.674) της Λισαβόνας, με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ (Nerit, 21:45).
Για δεύτερη φορά μετά το 2000, ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί ισπανική υπόθεση. Οι "μερένχες" βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη πρόκληση της τελευταίας δεκαετίας, καθώς για πρώτη φορά μετά το 2002, θα βρεθούν στον τελικό της διοργάνωσης, με στόχο το 10ο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας τους. Η χρονιά για τη Ρεάλ δεν έχει κυλήσει βάση των προσδοκιών μέχρι τώρα, μιας και δεν κατάφεραν να στεφθούν ούτε φέτος πρωταθλητές. Το κύπελλο Ισπανίας, είναι μεν ένας τίτλος στην τροπαιοθήκη του συλλόγου, αλλά σαφώς και οι απαιτήσεις δεν μπορούν να περιορίζονται μόνο εκεί, για το μέγεθος και την ιστορία της ομάδας. Στα αγωνιστικα νέα, ο Κάρλο Αντσελότι, δε θα έχει στη διάθεση του, τον τιμωρημένο Αλόνσο. Το δεύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Ιταλός τεχνικός, ακούει στο όνομα Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος στράικερ της ομάδας, δεν έχει ξεπεράσει ακόμα πλήρως τον τραυματισμό του και θα κριθεί την τελευταία στιγμή η συμμετοχή του ή μη, στον τελικό. Κανονικά θα παίξουν Ρονάλντο και Μπέιλ.

Πιθανή εντεκάδα (4-3-3): Κασίγιας - Καρβαχάλ, Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο - Ντι Μαρία, Ιγιαραμέντι, Μόντριτς - Μπέιλ, Μπενζεμά(;), Ρονάλντο

Μια χρονιά "παραμυθένια" φτάνει στο τέλος για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Η έτερη ομάδα της Μαδρίτης, που πάντα μπορεί να ζει στη σκιά της Ρεάλ, ξέρει ότι φέτος είναι η χρονιά της. Και πως να μην ισχύει αυτό, όταν γίνεται η πρώτη ομάδα μετά από 10 χρόνια, που σπάει το "κατεστημένο" των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ και στέφεται πρωταθλήτρια. Απέναντι στους "γαλαξίες" αστέρων της ρεαλ η Ατλέτικο αντιτάσει τον Ντιέγκο Κόστα. Τα 27 γκολ του στο πρωτάθλημα ήταν αυτά που οδήγησαν την Ατλέτικο μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου. Στον τελικό πρωταθλήματος με την Μπαρτσελόνα, ο Ισπανός επιθετικός τραυματίστηκε και τα πρώτα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για μη συμμετοχή του παίχτη στον τελικό. Ο Κόστα πήγε στο Βελιγράδι, όπου και προπονήθηκε με τη χρήση πλακούντα αλόγου(!!!), υπό τις οδηγίες της ειδικού ιατρού, Μαριάνα Κοβάσεβιτς. Την Πέμπτη (22/5) ενσωματώθηκε στην αποστολή της Ατλέτικο και προπονήθηκε κανονικά με τους υπόλοιπους. Στα υπόλοιπα αγωνιστικά νέα, ο Αρντά Τουράν, που έγινε και αυτός αναγκαστική αλλαγή στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα βρίσκεται στη διάθεση του Σιμεόνε. Από την κατάσταση του Κόστα, θα εξαρτηθεί αν θα ξεκινήσει βασικός ο ίδιος ή ο Γκαρσία, δίπλα στον Βίγια στην κορυφή της επίθεσης.
Πιθανή εντεκάδα (4-4-2): Κουρτουά - Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Λουίς - Τουράν, Τιάγκο, Γκάμπι, Κόκε - Βίγια, Κόστα (ή Γκαρσία)