Την έναρξη της συνεργασίας του με τον Γιάννη Καλμαζίδη ανακοίνωσε σήμερα το ΤΑΑ ΠΑΟΚ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
«Το ΤΑΠ ΠΑΟΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συνεργασία του με τον Ομοσπονδιακό προπονητή Γιάννη Καλμαζίδη για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015. Η διοίκηση αποφάσισε ότι ο κ. Καλμαζίδης είναι ιδανικότερη επιλογή για τον πάγκο του ΠΑΟΚ  καθώς διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ώστε να του εμπιστευτεί το όραμα της δημιουργίας μίας ομάδας ανταγωνιστικής και  αντάξιας των προσδοκιών.
Φωτεινό παράδειγμα η μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού υπό την καθοδήγηση του έμπειρου τεχνικού. Τον Δεκέμβριο με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου η ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας χωρίς βαθμούς και δικαίωμα μεταγραφών. Με την έλευση του Γιάννη Καλμαζίδη η αθηναϊκή ομάδα πραγματοποίησε πορεία πρωταθλητισμού μετρώντας 8 νίκες σε 12 παιχνίδια. Είναι άνθρωπος της σκληρής δουλειάς,  της πειθαρχίας, δουλεύει πολύ στο κομμάτι της τακτικής με πολλές επιτυχίες στο βιογραφικό του έχοντας κατακτήσει πρωταθλήματα και κύπελλα με Ηρακλή και  Ολυμπιακό.
Ο Γιάννης Καλμαζίδης πήρε το πράσινο φως από τη διοίκηση του ΤΑΠ ΠΑΟΚ για να ξεκινήσει άμεσα υπό την ευθύνη του η στελέχωση της ομάδας που θα εκπροσωπήσει τον ασπρόμαυρο σύλλογο στο πρωτάθλημα της VOLLEYLEAGUE 2014-2015».


«Μπορούμε να πετύχουμε»


Ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ στην πρώτη του δήλωση ως προπονητής του «Δικεφάλου του βορρά» τόνισε: 
«Είναι μεγάλη χαρά και ευκαιρία για μένα να δουλέψω σε ένα σωματείο που θεωρητικά και αντικειμενικά έχει όλα τα εχέγγυα για να πετύχει πολλά πράγματα. Εξαιρετικές εγκαταστάσεις, οργάνωση, συνθήκες που επιτρέπουν να γίνει καλή και συστηματική δουλειά.  Ο ΠΑΟΚ έχει πολλά από τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένα μεγάλος σύλλογος. Νομίζω ότι σε βάθος χρόνου και με πολύ δουλειά μπορούμε να πετύχουμε το κάτι παραπάνω»
Όσο για το ποιοι ήταν οι λόγοι που τον έκαναν να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ ο Γιάννης Καλμαζίδης είπε: 
«Οι συνθήκες δουλειάς που προανέφερε που είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για μένα και κυρίως ότι θα είμαι στην πόλη που μένει η οικογένεια μου. Με καλή συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα στο μέλλον και να  φέρουμε ξανά τον κόσμο του ΠΑΟΚ κοντά στην ομάδα.  Για να συμβεί αυτό χρειάζεται να δημιουργήσουμε μια γερή βάση και να χτίσουμε πάνω σε αυτή ώστε να μην χρειάζεται κάθε χρόνο να κάνουμε ριζικές αλλαγές όπως συνέβη πέρυσι.  Πρέπει να σταθεροποιήσουμε κάποια πράγματα».

«Για μένα ήταν πρόκληση να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ αυτή τη φορά από το πόστο του προπονητή και να βοηθήσω το σύλλογο να βάλει τις βάσεις για να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται».