tromokratia_ekriktiki_ili_at_iteas_20140503_02.jpg

Ο Χριστόδουλος Ξηρός φαίνεται πως είναι πίσω από την αποστολή του δέματος – βόμβα στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.

 

Τουλάχιστον αυτό συμπεραίνεται από την ανακοίνωση της αστυνομίας για το θέμα. Συγκεκριμένα, στην ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό που ταχυδρομήθηκε στο συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα, ανιχνεύθηκε DNΑ ίδιο με αυτό το οποιο ανιχνεύτηκε και στο αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2014, για να μετακινηθεί ο Ξηρός από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.

Η ανακοίνωση δεν ξεκαθαρίζει αν το γενετικό υλικό ανήκει στον Χριστόδουλο Ξηρό, τον οποίο, μετά την απόδρασή του τον αναζητεί η αστυνομία, αλλά αφήνεται να εννοηθεί πως ανήκει σε όποιον τον βοήθησε.

 

 

Ανάληψη ευθύνης από τους “Πυρήνες”

Χθες, πάντως, την ευθύνη για την αποστολή είχε αναλάβει γνωστή τρομοκρατική οργάνωση:Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/ FAI IRF» ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας που εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, με προκήρυξη η οποία αναρτήθηκε σε ιστότοπους του διαδικτύου (kontra, info, και omnia tv).

Ο συντάκτης της προκήρυξης αναφέρει ότι η αποστολή του παγιδευμένου φακέλου πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον θάνατο του Αλβανού κρατουμένου Ιλία Καρέλι, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μετά από βασανισμό του στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, όπου μετήχθη ύστερα απο τη δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου Γιώργου Τσιρώνη, στις φυλακές Μαλανδρίνου Φωκίδας.

Πλέον, η Αστυνομία είναι πεπεισμένη για τη θεωρία των “συγκοινωνούντων δοχείων” μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων της χώρας.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Ανακοινώνεται ότι, στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, που ταχυδρομήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας στη Φωκίδα, ανιχνεύτηκε γενετικός τύπος άνδρα, ο οποίος ταυτίζεται με τον ίδιο γενετικό τύπο άνδρα, που ανιχνεύτηκε σε αντικείμενα τα οποία βρέθηκαν - κατασχέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε για τη μεταφορά - διαφυγή του, από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, την 05-01-2014, ο καταζητούμενος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός.