Το εργοτάξιο του μετρό στο σταθμό της πλατείας Συντριβανίου επισκέφθηκαν σήμερα ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), και
δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ, και δήμαρχο Θέρμης, Θόδωρο Παπαδόπουλο.

Ενημερώθηκαν από το διευθυντή κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη για την πορεία των εργασιών του έργου και τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσής τους. Επίσης, ενημερώθηκαν από τους αρχαιολόγους για τα σπάνιας και μοναδικής αξίας αρχαιολογικά ευρήματα που αποκαλύφτηκαν κατά την πορεία των εργασιών, μεταξύ των οποίων μια παλαιοχριστιανική Βασιλική με κτιστή Αγία Τράπεζα, η μοναδική μέχρι σήμερα στον ελλαδικό χώρο και μέσα στην οποία εντοπίστηκαν τα οστά δυο ανθρώπινων σκελετών, όπως και ρωμαϊκό νεκροταφείο του 1ου έως 3ου αιώνα μ.Χ.

Όπως ανέφερε ο κ.Κωνσταντινίδης, η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη και οι εργασίες εξελίσσονται ομαλά. Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, οι πόρτες των συρμών για τους επιβάτες θα έχουν ανοίξει έως την άνοιξη του 2018, αφού τον προηγούμενο χρόνο, κι ενώ οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί, το μετρό θα κινείται χωρίς επιβάτες για την ολοκλήρωση των δοκιμαστικών δρομολογίων.