Οι υψηλές θερμοκρασίες όπως φαίνεται ήρθαν για να μείνουν αφού ο υδράργυρος θα χτυπήσει κόκκινο και την επόμενη εβδομάδα.


Πιο αναλυτικά:

Λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες θα στραφούν σε νότιους έως σχεδόν μέτριους 3-4 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως και 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως και 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 5 μποφόρ, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε αραιές νεφώσεις, οι οποίες παροδικά θα είναι αυξημένες και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θ φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με αίθριο καιρό και νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί τοπικά έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, πυκνότερες τις απογευματινές ώρες περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και το μεσημέρι πρόσκαιρα από νότιες διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Την Κυριακή, περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές στα ηπειρωτικά, με πρόσκαιρους όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι τοπικά θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.