Καταγγελία, ότι κάποιοι κάνουν δημοσκόπηση - μαϊμού, στο δήμο Ωραιοκάστρου, κάνει η παράταξη Πολιτεία με Όραμα του Αστέριου Γαβότση. Μόνον που, όπως αποδείχτηκε, η δημοσκόπηση ήταν πραγματική...


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης, κάποιοι τηλεφωνούν σε κατοίκους του δήμου, προσποιούνται τους υπαλλήλους δημοσκοπικής εταιρίας και ζητούν να μάθουν... ποιον ψήφισαν στον πρώτο γύρο!

Η παράταξη Πολιτεία με Όραμα τονίζει πως καμία εταιρία δε διενεργεί δημοσκόπηση στο δήμο Ωραιοκάστρου, πολύ περισσότερο με αυτό το ερώτημα.

Η αλήθεια, όμως, ήταν, τελικά, διαφορετική. Με ανακοίνωσή της, η εταιρία δημοσκοπήσεων To The Point, ανέλαβε την... ευθύνη. Όπως ανακοίνωσε, διενεργεί, πράγματι, δημοσκόπηση στο δήμο Ωραιοκάστρου, για λογαριασμό της παράταξης Ωραιόκαστρο Τώρα, του Δ. Σαραμάντου.

Μάλιστα, υπογραμμίζεται ότι, όντως, στη δημοσκόπηση περιέχεται η εν λόγω ερώτηση, που... άναψε τα αίματα.

Μετά και τη νέα εξέλιξη, η παράταξη Γαβότση εξέδωσε άλλη μία ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν: «Χαιρόμαστε για την άμεση ανταπόκριση της εταιρείας δημοσκοπήσεων επί της ενημέρωσης που εκδόσαμε σήμερα το πρωί, ασπαζόμαστε την τοποθέτησή της για το απόρρητο, όπως λέει, των τηλεφωνικών επικοινωνιών, λυπούμαστε όμως που συνδημότες μας γίνονται δέκτες τηλεφωνημάτων με την ερώτηση: «Ποιον ψηφίσατε την α' Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών στο δήμο Ωραιοκάστρου» χωρίς να υπάρχει κάποια διευκρίνιση ή να γίνεται αναφορά σε κάποια εταιρεία δημοσκοπήσεων».