karaoglou_pylaia_20140504_01.jpg
Το διακύβευμα των Ευρωεκλογών έθεσε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και Βουλευτής της Ν.Δ. στη Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, στην πολιτική εκδήλωση που πραγματοποίησε σήμερα (Κυριακή 04 Μαΐου 2014) στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και πιο συγκεκριμένα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος.

Όπως σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του, παρουσία εκατοντάδων παρευρισκομένων: «Στις 25 Μαΐου 2014 αποφασίζουμε ποια Ελλάδα θέλουμε. Την Ελλάδα της ανάπτυξης, της ελπίδας και του νοικοκυρέματος ή την Ελλάδα των ελλειμμάτων, των δανεικών, των εξαρτήσεων και των μνημονίων. Ας διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος, ας κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες του λαϊκισμού, ας αποκλείσουμε τους πατριδοκάπηλους και ας δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στις πολιτικές δυνάμεις που ενίσχυσαν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, θωρακίζοντας την ευρωπαϊκής της προοπτική».

«Οι πολιτικάντηδες», πρόσθεσε ο κ. Καράογλου, «σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι πολιτικοί της ευθύνης όμως έχουν το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες γενιές. Έχουν το βλέμμα στραμμένο στην επίτευξη του μεγάλου στόχου, να κερδίσει δηλαδή η Ελλάδα το στοίχημα της εξωστρέφειας και της ευημερίας».

Αναφερόμενος στην ωριμότητα, όπως είπε, που επέδειξε η ελληνική κοινωνία τα τελευταία δυο χρόνια, ο Υπουργός τόνισε: «Ασφαλώς γνωρίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν, γνωρίζουμε τις θυσίες του ελληνικού λαού, όμως οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ξέρουν ότι αυτές οι θυσίες πιάσανε τόπο και δεν πήγαν χαμένες. Δεν ρίχνουμε πλέον λεφτά σε βαρέλι χωρίς πάτο. Αντίθετα, έχουμε πετύχει να αποκαταστήσουμε σε μεγάλο βαθμό το κύρος της χώρας μας στο εξωτερικό και να κερδίσουμε πίσω την εθνική μας υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Η Ελλάδα στέκεται και πάλι στα πόδια της και η Ν.Δ. είναι η μόνη δύναμη ελπίδας, η μόνη εγγυήτρια της ομαλής πορείας της πατρίδας μας προς το αύριο».

karaoglou_pylaia_20140504_02.jpg
Κλείνοντας, ο κ. Καράογλου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το δίλημμα των Ευρωεκλογών είναι πρόοδος ή οπισθοδρόμηση. Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ με τις καθημερινές τους διαφωνίες και την πολυγλωσσία αποδεικνύουν ότι είναι ανίκανες να κυβερνήσουν. Σε αυτές τις συνιστώσες της συμφοράς δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε το μέλλον της χώρας. Το προσκλητήριο ευθύνης για την επόμενη ημέρα απαιτεί σταθερά χέρια στο τιμόνι της διακυβέρνησης».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της Ν.Δ. κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Βασίλης Κορκίδης και Χριστίνα Γιαννόπαπα- Κατριβάνου, ενώ αύριο (Δευτέρα 05 Μαΐου 2014) ο κ. Καράογλου πραγματοποιεί αντίστοιχη πολιτική εκδήλωση στο Δήμο Θέρμης και πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα «Θερμαΐς» στη Θέρμη.