Με καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίστηκε σήμερα η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σήμερα κατέθεσε και ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καιτεζίδης. Όπως είπε, «ο Παπαγεωργόπουλος ήταν κόσμημα για την αυτοδιοίκηση, την οποία αγάπησε και έκανε αγώνες γι' αυτήν».
Πρόσθεσε πως ο πρώην δήμαρχος είχε μπει στο στόχαστρο της αντιπάθειας… «Τον αποδοκίμαζαν όταν έκανε το Δημαρχείο, υπήρξαν δημοσιεύματα ότι έμενε σε μεζονέτα με πισίνα που δεν ισχύει», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «με το χέρι στην καρδιά λέω ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν ακούστηκε τίποτα».
«Και ως υφυπουργός Αθλητισμού έκανε έργα δισεκατομμυρίων και δεν ακούστηκε ότι έφαγε χρήματα», συνέχισε ο μάρτυρας, σημειώνοντας ότι προσωπική του άποψη είναι ότι ο δήμαρχος δεν ασχολείται με τα υπηρεσιακά ζητήματα.
Αναφερόμενος στην κατάθεση που έδωσε ο Γιάννης Μπουτάρης, επεσήμανε ότι «με όλο το σεβασμό που του έχω, όταν ήταν επικεφαλής παράταξης επί θητείας Παπαγεωργόπουλου, μπορούσε να κάνει καταγγελία στις αρμόδιες υπηρεσίες, εάν είχε αντιληφθεί κάτι». Επιπλέον, ο δήμαρχος Πανοράματος τόνισε ότι μάθανε για το σκάνδαλο και την εμπλοκή του Παπαγεωργόπουλου «έπεσε κεραυνός εν αιθρία» στους αυτοδιοικητικούς και ιδιαίτερα όταν καταδικάστηκε.
Στο Δικαστήριο κατατέθηκε έγγραφο της Δ΄ΔΟΥ, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν πλαστά παραστατικά που φαίνεται ότι δεν πληρώθηκαν οι φόροι, παρά τις προσωρινές δηλώσεις που υπεβλήθησαν, τρεις μήνες του 1997, πριν αναλάβει η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου. Με αφορμή αυτό, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου ζήτησε από τον πρώην διαχειριστή πληρωμών -και κατηγορούμενο- Παναγιώτη Σαξώνη, να δώσει μία εξήγηση. Ο κ. Σαξώνης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει χρέος τα προηγούμενα έτη που δεν έχει τακτοποιηθεί μέχρι το 1999. «Έχουν πληρωθεί τα πάντα», τόνισε.