Φως και χρώματα γέμισε ο νυχτερινός ουρανός της Θεσσαλονίκης από φαναράκια και μπαλόνια που μετέφεραν τις ευχές παιδιών και ενηλίκων.


Ήταν μια εκδήλωση του Συμβουλευτικού Κέντρου της Μέριμνας και του Σωματείου των «Φίλων της Μέριμνας», με στόχο την προάσπιση και ενίσχυση της ψυχικής αντοχής παιδιών και εφήβων απέναντι στην απώλεια, την θλίψη και τις δυσκολίες της ζωής.

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν δεκάδες μαθητές δημοτικών και γυμνασίων από σχολεία της πόλης, μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους τους, προκειμένου να λάβουν μέρος στην δράση «Φωτίζουμε τον ουρανό, φωτίζουμε τις ζωές μας», για την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα της απώλειας (αγαπημένων προσώπων, της ασφάλειας και τους οικείου τρόπου ζωής, των επιθυμιών, των ονείρων, της εργασίας κ.α.), αλλά και για την ανάδειξη πηγών στήριξης και ψυχικών αποθεμάτων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής.

Ευχές και μηνύματα ταξίδεψαν ψηλά, χάρη στα φαναράκια που υψώθηκαν στον ουρανό, αλλά και στα μπαλόνια με ήλιο, συμβολίζοντας την ελπίδα για επικοινωνία με κάποιο αγαπημένο πρόσωπο.