Σε επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου σε αορίστου χρόνου θα προχωρήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τη συνολική εποπτεία του ΑΣΕΠ, όπως προβλέπει απόφαση του αρμόδιου υπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.


Με αυτήν την απόφαση καθορίζονται τα εφαρμοζόμενα κριτήρια και η διαδικασία επανελέγχου των συμβάσεων, όπως οι προτεραιότητες των φορέων ή των ειδικοτήτων που θα ελεγχθούν, η σύνθεση των κλιμακίων ελέγχου, ο καθορισμός χρονοδιαγράμματος για την περαίωση του έργου και η υποβολή περιοδικών εκθέσεων προόδου του έργου.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο επανέλεγχος αφορά, κατά κύριο λόγο, τον «νόμο Παυλόπουλου» και περισσότερες από 32.000 συμβάσεις που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου.

Μετά την υπογραφή της απόφασης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:

«Ψηφίσαμε πρόσφατα στη Βουλή τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Η διαδικασία αυτή με την έκδοση της σχετικής απόφασης προχωράει κανονικά. Οφείλουμε να ελέγξουμε το σύνολο των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που έχουν μετατραπεί σε αορίστου, προκείμενου να διαλύσουμε οποιαδήποτε σκιά μπορεί να πλανάται ότι αυτές οι μετατροπές δεν έγιναν με σύννομο τρόπο. Το οφείλουμε όχι μόνο στη σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας, αλλά και στη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων και ικανών δημοσίων υπάλληλων».