Μετά την επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ ΑΠΘ και ΚΟΘ τα τελευταία χρόνια, οι δύο πλευρές υπέγραψαν σήμερα το πρωτόκολλο ανανέωσής της.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ειδικού Ταμείου Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, οριστικοποίησαν σήμερα και επισήμως τη συνεργασία των δύο φορέων, για την υλοποίηση κοινών δράσεων με στόχο τη διάδοση της μουσικής παιδείας στη νεολαία και στο ευρύτερο κοινό της πόλης, μέχρι και τον Ιούνιο του 2016.

Η συνεργασία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
  • Παραχώρηση της Αίθουσας Τελετών του ΑΠΘ για τις συναυλίες της ΚΟΘ, όπως αυτές περιγράφονται στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της ΚΟΘ Σεπτ. 2014 - Ιούνιος 2016, με όρο την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών από το Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.
  • Δωρεάν είσοδο για όλους τους φοιτητές του ΑΠΘ (με την επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας-πάσο) σε όλες τις συναυλίες που είναι αμιγείς παραγωγές της ΚΟΘ - εξαιρούνται οι συναυλίες στις 26 Οκτωβρίου (επετειακή) και την 1η Ιανουαρίου, για τις οποίες θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων για τους φοιτητές.
  • Ειδικό μειωμένο εισιτήριο συναυλιών ΚΟΘ για όλους τους φοιτητές του ΑΠΘ (με την επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας-πάσο) σε όλες τις συναυλίες που είναι συμπαραγωγές της ΚΟΘ με άλλους φορείς. Το αντίτιμο του εισιτηρίου των φοιτητών θα ορίζεται κατά περίπτωση.
  • Ειδικό μειωμένο εισιτήριο συναυλιών ΚΟΘ για όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΑΠΘ (με την επίδειξη σχετικής ταυτότητας) με έκπτωση 50% σε όλες τις συναυλίες που είναι αμιγείς παραγωγές της ΚΟΘ.
  • Διοργάνωση από την ΚΟΘ μίας συναυλίας ετησίως, τα έσοδα της οποίας θα διατίθενται για την ενίσχυση δράσεων του ΑΠΘ.
«Σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή, συνεχίζουμε τη συνεργασία του ΑΠΘ με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, εξασφαλίζοντας για δύο ακόμη χρόνια τη δωρεάν είσοδο των φοιτητών μας στις συναυλίες της ΚΟΘ. Με τέτοιες συνεργασίες ο παιδευτικός και πολιτιστικός ρόλος του δημόσιου πανεπιστημίου αποκτά νόημα, γίνεται πράξη», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι με τη συνεργασία της ΚΟΘ και του ΑΠΘ άλλαξαν τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και τόνισε πως οι πύλες της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης άνοιξαν στους φοιτητές, σε βαθμό που πλέον το 47% των ακροατών της είναι κάτω των 25 ετών.