Σε ένα παιχνίδι που δεν …μπήκε ποτέ στην αναμέτρηση και έμεινε στα αποδυτήρια, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την συντριβή με σκορ 75-57 στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο.


Οι «Πάνθηρες» μείωσαν τη σειρά σε 2-1 και πλέον την Κυριακή θα διεκδικήσουν να πετύχουν τη δεύτερη διαδοχική νίκη απέναντι στους Θεσσαλονικείς (αυτή τη φορά στη Πυλαία) , για να μεταφέρουν τη σειρά στην πρωτεύουσα και σε πέμπτο ματς. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ με νίκη την Κυριακή εξασφαλίζει την 3η θέση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, όπως προαναφέρθηκε, ο ΠΑΟΚ έκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του το τελευταίο δίμηνο. Βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμη  και με 42-19 λίγα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους και κάπου εκεί διαδραματίστηκε το περαστικό που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ο Κούπερ είχε επεισόδιο με οπαδό και οι διαιτητές των απέβαλλαν. Το αποτέλεσμα ήταν ο ΠΑΟΚ να μείνει εν συνεχεία ουσιαστικά με έναν πλέι μέικερ, τον Απόλλωνα Τσόχλα για το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Χωρίς πλέι μέικερ, χωρίς τον κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών και χωρίς σκορ ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στην αναμέτρηση. 

Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο στο δεύτερο μέρος και έφθασαν σε μια εύκολη επικράτηση.


ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-12, 44-21, 64-40, 75-57

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μακ Κόλουμ 19 (13/13β.), Σταμάτης, Ντούβνιακ 5 (1), Κάρτερ 3 (1), Μίλμπουρν 20 (1), Αθανασούλας 4, Μπατής 3 (1), Σπυρόπουλος, Λάνγκφορντ 4, Μισέλ, Σύμτσακ 9, Σαλούστρος 1.


ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 7, Κούπερ, Χαραλαμπίδης 7, Τσόχλας 6, Βουτσίτσεβιτς 8 (1), Τσαϊρέλης 7, Δέδας 6 (2), Μαργαρίτης 5, Καλλές 4, Μπόγρης 6, Κασελάκης 1, Λιάπης.