Για παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή κάνουν λόγο τα περισσότερα πρωτοσέλιδα σήμερα, Πέμπτη 22 Μαΐου 2014. Αναλυτικά:


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Πόλεμος» για τις ψήφους της Χρυσής Αυγής

Όπως υπογραμμίζει η εφημεριδα, βαριές κατηγορίες για πολιτικό καιροσκοπισμό εξαπολύει η κυβέρνηση και η ΝΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί από χθες ότι “φλερτάρει” με το χώρο της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να προσελκύσει ψηφοφόρους στο δεύτερο γύρο των εκλογών σε δήμους και περιφέρειες.

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ: Γ. Ιωαννίδης: Φαβορί είναι ο Τζιτζικώστας

Η εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις των υποψηφίων για την ΠΚΜ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Έφοδος των Τούρκων στο Αιγαίο

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ορυμαγδός προκλήσεων χθες στο πλαίσιο αεροναυτικής άσκησης. Δύο παραβιάσεις κάθε ώρα στον εθνικό εναέριο χώρο! Φρεγάτα και πυραυλάκατος με ημισέληνο αλώνισαν στις Κυκλάδες».

ΕΘΝΟΣ: Σκληρό ροκ με «άσους» και σκιές

Η εφημερίδα γράφει ότι «ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε η κυβέρνηση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Το έναυσμα έδωσαν δηλώσεις στελεχών του με στόχο τον προσεταιρισμό των ψήφων της Χρυσής Αυγής. Η προεκλογική μάχη μαίνεται. Οι ηγεσίες των κομμάτων κλιμακώνουν τις προσπάθειες για συσπείρωση».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μαύρα παιχνίδια συνεταίρων με τους νεοναζί

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «ΠΑΙΧΝΙΔΙ εντυπώσεων από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, με σκοπό να αποδυναμώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών της Αθήνας διά των κατηγοριών περί «φλερτ» με τη Χρυσή Αυγή. Το Μαξίμου φοβάται τη συγκρότηση ενός αντιμνημονιακού μετώπου πέραν της Αριστεράς και τη στροφή της αντικυβερνητικής ψήφου στην αξιωματική αντιπολίτευση, λησμονεί όμως τον Μπαλτάκο».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ασκήσεις πολέμου στο Αιγαίο

Η εφημερίδα γράφει ότι «τουρκικά πολεμικά πλοία έφτασαν σε απόσταση βολής από την ηπειρωτική χώρα, ενώ στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχει σημάνει συναγερμός. Πρόβα στραγγαλισμού των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου από τουρκική αεροπορία και ναυτικό».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Μαύρη» συμμαχία από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ο Τσίπρας με «γλώσσα Μπαλτάκου» μίλησε για «παραπλανημένους ψηφοφόρους τους οποίους θέλει να βάλει στο σωστό δρόμο», ενώ Σακελλαρίδης, Δούρου ζητούν ψήφο από… όλους».

ΕΣΤΙΑ: Τα προσόντα του κ. Τσίπρα

Η εφημερίδα γράφει ότι «τον Οκτώβριο του 2008, λίγους μήνες μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία του Συνασπισμού της Αριστεράς, ο κ. Τσίπρας είχε αποστείλει επιστολή στην εκπομπή ''Ζούγκλα''».

Η ΑΥΓΗ: Καθαρή νίκη- Ο Αλ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη

Η εφημερίδα γράφει ότι «η επιτυχία της πρώτης Κυριακής μπορεί και πρέπει να ολοκληρωθεί στον δεύτερο γύρο και τις ευρωεκλογές με μια μεγάλη νίκη του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ και την ανατροπή σε Αθήνα και Περιφέρεια Αττικής, επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας χθες βράδυ σε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ψαρεύουν στην Ακροδεξιά, σπιλώνουν την Αριστερά

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σε επικίνδυνες ατραπούς μπαίνει η κυβέρνηση, η οποία επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας τη Χρυσή Αυγή. Φτάνει στο σημείο να μιλά για «φλερτ» της Αριστεράς με τη νεοναζιστική οργάνωση, την ώρα που εποφθαλμιά τις ψήφους της».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε θολά νερά

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σε θολά νερά ''ψαρεύει'' ο ΣΥΡΙΖΑ στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές και τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Μετά τα διαδοχικά «ανοίγματα» στελεχών και υποψηφίων της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, χθες ο ίδιος ο κ. Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τους χαρακτήρισε «παραπλανημένους», εκτιμώντας ότι δεν είναι στην πλειονότητά τους νεοναζί».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στα άκρα η αντιπαράθεση

Η εφημερίδα αναφέρεται στις χθεσινές εμφανίσεις των πολιτικών αρχηγών.

Ο ΛΟΓΟΣ: Ηλεκτρο-Σοκ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «αύξηση 20% στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και μείωση 13% στην τιμή φυσικού αερίου στην Ελλάδα, καταγράφει η Eurostat για το δεύτερο εξάμηνο του 2013 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι «βόλι» στην ΕΕ και τα μονοπώλια

Η εφημερίδα γράφει ότι «με μεγάλες συγκεντρώσεις, περιοδείες στελεχών και υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα, κλιμακώνεται η δραστηριότητα του Κόμματος μπροστά στις εκλογές της Κυριακής».

ΤΑ ΝΕΑ: Στην κάλπη και οι επενδύσεις

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «στις κάλπες της Κυριακής παίζεται το στοίχημα των επενδύσεων και της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας. Ξένοι χρηματοπιστωτικοί οίκοι, οικονομικοί παράγοντες και αναλυτές αναγνωρίζουν τα έως τώρα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας και την αλλαγή του γενικότερου κλίματος».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η … «τάφρος» που άνοιξε στην Αττική με τον αποκλεισμό των δεξιών υποψηφίων από τη μάχη της Περιφέρειας και του Δήμου Αθηναίων στον δεύτερο γύρο αποτελεί πλήγμα στο «μαλακό υπογάστριο» της ΝΔ, που ανησυχεί για την πολιτική της δύναμη, την Κυριακή για τις ευρωεκλογές».

ESPRESSO: Στις ουρές και εφοπλιστές

Σύμφωνα με την εφημερίδα επιχειρηματίες που κάποτε έκαναν φιλανθρωπίες, τώρα σιτίζονται από τα συσσίτια των Ιερών Μητροπόλεων...

KONTRA NEWS: Κρεμασμένη ανάποδα η Μέρκελ

Η εφημερίδα γράφει ότι «ο Economist γράφει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση γυρίζει στην Κόλαση του Μεσαίωνα και δημοσιεύει αναπαράσταση από τον πίνακα του Ιερώνυμου Μπος με τους σύγχρονους κολασμένους»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ανοίγει μετά τις εκλογές η συζήτηση για το χρέος

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η δημοσιοποίηση της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις 30 Μαΐου αναμένεται να σηματοδοτήσει την έναρξη των διαδικασιών για τον προσδιορισμό των πρόσθετων μέτρων μείωσης του δημόσιου χρέους.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τραπεζική επαναφορά- Νέα άνοδος 1,56% στο Χρηματιστήριο

Η εφημερίδα γράφει ότι «ενίσχυση των θέσεων στις ελληνικές μετοχές προτείνει η Wood Company. To 71% του τζίρου στις «4» τράπεζες. Σημαντικά κέρδη για ΟΠΑΠ, Τιτάν, ΜΕΤΚΑ, Motor Oil”.