Έκκληση για συσπείρωση γύρω από το ΠΑΣΟΚ και την «Ελιά» στις εκλογές, απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Χαρακτήρισε «επικίνδυνη επιλογή» να θέλουν να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ , επειδή επιθυμούν να γυρίσει η χώρα στις παλιές καλές εποχές.



Απευθύνθηκε στην παραταξιακή και εθνική τους ευθύνη, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει πατριωτισμός τζάμπα» και «ο φευγάτος ήρωας δεν έχει γίνει ποτέ».

Σε προεκλογική εκδήλωση, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Τρικάλων, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε:

 «Υπάρχει η συσπείρωση της παράταξης και η εθνική ευθύνη. Γιατί η παράταξη αυτή συνδέεται ιστορικά, από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου, με ό,τι μεγαλύτερο έχει γίνει στον τόπο, αλλά δεν υπάρχει χάριν του εαυτού της ή χάριν της ηγεσίας ή χάριν των στελεχών της. Υπάρχει χάριν του έθνους, της πατρίδας. Πατριωτισμός σημαίνει κόστος. Πατριωτισμός τζάμπα δεν υπάρχει. Είναι μια ψεύτικη μεγαλόστομη ρητορεία. Επίσης, γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ, όπως λέει η παροιμία, αλλά ο φευγάτος ήρωας δεν έχει γίνει ποτέ. Και την Ελλάδα του 21ου αιώνα, όπως είναι σήμερα, δεν την έκαναν οι φευγάτοι. Την έκαναν αυτοί που έμειναν, αγωνίστηκαν και όταν χρειάστηκε έπεσαν. Και είναι, επίσης, χαρακτηριστικό, ότι η αλήθεια ενοχλεί πάρα πολύ. Και η κοινή λογική ενοχλεί. Κατά περίεργο τρόπο στην Ελλάδα όλοι λατρεύουν την υποκρισία, την ψευτοευγένεια, το γλυκανάλατο ύφος του τίποτα. Υπάρχει ροπή στο εύκολο ψέμα. Αυτός είναι ο νεωτερισμός. Όμως η Ελλάδα δεν μπορεί να λέει ψέματα στον εαυτό της και στους άλλους και κυρίως στα παιδιά της».