Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», επισκέφτηκε σήμερα το Πολυιατρείο των «Γιατρών του Κόσμου» (Ι. Δραγούμη 65).

Συζήτησε με τους εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές για το ανεκτίμητης αξίας έργο που προσφέρουν, καθώς έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των ασθενών, ανασφάλιστων και απόρων, που προσέρχονται για περίθαλψη. Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης δήλωσε ότι ο δήμος οφείλει να στηρίξει έμπρακτα το έργο των «Γιατρών του Κόσμου» και των άλλων πρωτοβουλιών αλληλεγγύης, όπως το «Κοινωνικό Ιατρείο» (Αισώπου). «Με το έργο σας καλύπτετε το κενό και τα ερείπια που αφήνει πίσω της η κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους από τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Η δημοτική αρχή περί άλλων τυρβάζει και μόλις σήμερα εν μέσω προεκλογικής περιόδου εγκαινιάζει τη μονάδα ημερήσιας φροντίδας για τους άστεγους σε ενοικιαζόμενο από το ίδρυμα Μποδοσάκη χώρο! Στις ‘αγαθοεργίες’ των φοροφυγάδων εφοπλιστών στηρίζεται ο ‘προνοιακός πλουραλισμός’ της διοίκησης Μπουτάρη», επισήμανε.

Το πρόγραμμα της παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» προβλέπει συγκεκριμένες δράσεις στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας, ώστε ο δήμος να μπει μπροστάρης στην οργάνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης και να στηρίξει τις δημόσιες προνοιακές δομές ειδικά στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Στη συνέχεια, ο κύριος Μηταφίδης συναντήθηκε με τη διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ Κ. Μακεδονίας, συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία της παράταξης - μέλη του Επιμελητηρίου.

Στη συνάντηση, που συμμετείχε και η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα, καταγγέλθηκαν η αποδυνάμωση του θεσμικού ρόλου του ΤΕΕ, οι εγκληματικοί χειρισμοί των κυβερνήσεων στο θέμα του μετρό, η τηλεδιοίκησή του από την Αθήνα και οι ελλιπείς μελέτες, που έχουν προκαλέσει και έντονα κοινωνικά προβλήματα στους επαγγελματίες της πόλης.

Αναφερόμενος στις χιλιάδες των ανασφάλιστων μηχανικών, ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης υποστήριξε τα αιτήματά τους για να νομοθετηθεί η μείωση των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν, να έχουν πρόσβαση όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ στο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανεξάρτητα από ενδεχόμενη οφειλή και να λειτουργήσει ο κλάδος ειδικών παροχών του Ν.3518/2006.

Ακολούθως, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης συναντήθηκε στο εκλογικό κέντρο της «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη» με εργαζόμενους στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, οι οποίοι είναι επί μήνες απλήρωτοι και διεκδικούν από την κυβέρνηση, τις ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών, των ΚΕΔΕ και ΟΚΑΝΑ την άμεση υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης με ισχύ 1/1/2014 και καταβολή των ποσών που αναγράφονται σε αυτή.

«Στηρίζουμε τα Κέντρα Πρόληψης και τους 400 εργαζόμενούς τους, που υπερβάλλουν εαυτούς σε πολύ δύσκολες συνθήκες, για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε συμπολίτες μας κάθε ηλικίας. Τα Κέντρα Πρόληψης πρέπει να είναι λειτουργικά και ανοιχτά στις τοπικές κοινωνίες» δήλωσε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.