synnefia_paralia_podilato_01.jpg
Μια διαφορετική πρόταση, για να περάσουμε το μεσημέρι της Κυριακής μας, κάνει, για σήμερα, 11 Μαΐου 2014, η παράταξη “Μένουμε Θεσσαλονίκη”, που διεκδικεί τη δημαρχία της πόλης:
 
Μας καλεί να καθαρίσουμε μαζί ένα από τα νέα, γυάλινα περίπτερα, της αναμορφωμένης νέας παραλίας.
Τα συγκεκριμένα περίπτερα έχουν σχεδιαστεί και προετοιμαστεί για να φιλοξενούν διαφημίσεις εταιριών και να αποδοθούν σε εταιρίες αναψυχής. «Η εσωτερική τους διαμόρφωση δείχνει τις διαθέσεις της δημοτικής αρχής να τα  παραχωρήσει στους επιχειρηματίες της εστίασης. Και να μιλούμε πια για ένα παραλιακό τόξο των καφετεριών, από το Λιμάνι μέχρι το Μέγαρο Μουσικής. Για εμάς η αναψυχή μπορεί να έλθει μέσα από μία εντελώς διαφορετική οδό», υπογραμμίζουν τα μέλη της παράταξης. Και τονίζουν:
«Η παραλία πρέπει να παραμείνει έξω από τους σχεδιασμούς εμπορευματοποίησης. Η παραλία ανήκει στους ποδηλάτες, στους περιπατητές, στους καλλιτέχνες του δρόμου, στους αθλητές, στους πιεσμένους της καθημερινότητας, στους ερωτευμένους…»
Προτείνουν, τα περίπτερα αυτά, να φιλοξενήσουν καλλιτεχνικές και δημιουργικές εκθέσεις, εκθέσεις φωτογραφίας ή χαρακτικής και πολλών άλλων, να αναμορφωθούν ως κυψέλες έκθεσης της καλλιτεχνικής δημιουργίας, για να αποκτήσει, επιτέλους, ο περίπατος στο παραλιακό τόξο τον πραγματικό χαρακτήρα αναψυχής, που όλοι μας έχουμε τόσο ανάγκη.
Το ραντεβού δόθηκε για τις 2 μ.μ., στον Κήπο του Νερού, πριν τη διασταύρωση Μ.Καλλάς και Γ. Παπανδρέου.